Zachariaš (KSČM): Ponechme státním svátkům jejich pravý význam

31.10.2016 15:14

Dvojí oslavy založení samostatného československého státu rozhodně neznamenají ukázku demokracie a sounáležitosti, ať už hovoříme o domácí půdě, či zahraničí.

Zachariaš (KSČM): Ponechme státním svátkům jejich pravý význam
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Dá se říct, že Michal Horáček zahájil svoji prezidentskou kampaň. Zdali šťastně, či poněkud teatrálně a zneužil k tomu státní svátek, to nechť si rozhodne každý z nás sám. Výzva umělců, podepisování petic v divadlech a nakonec odpověď poslance Petra Gazdíka, kolik že je ten Staromák stál, je tak trochu udivující. Jestliže umělci reagují spontánně na odpor proti prezidentu Zemanovi, proč tedy podle Gazdíka byli někteří z nich placeni? A kdo vlastně byl účastníkem této pseudo oslavy?

Myslím, že hrubou chybou Horáčka v roli moderátora bylo, že nemoderoval alespoň také v angličtině. Zahraniční turisté, kteří v hojném počtu Staroměstské náměstí navštívili, totiž mohutně protestovali proti tomu, aby se mezi zpíváním ještě povídalo, a ke všemu pouze česky. A tak i mnozí naši občané až na náměstí pochopili, že se jedná o Horáčkovu volební kampaň na prezidenta  České republiky. Jedno je však jisté, získat Prahu neznamená vyhrát prezidentské volby. Výzvy k občanskému neklidu mohou být velmi nebezpečné, neboť se snaží stavět naše občany proti sobě. Násilí a nepokoje rozhodně neznamenají demokratickou diskuzi. A co můžeme čekat dál?

Samozřejmě se tito aktéři setkání na Staroměstském náměstí budou snažit tyto aktivity rozvinout až k 17. listopadu. Magistrát Prahy některé průvody zakázal. Uvidíme, komu dají lidé za pravdu. Zdali těm, kteří to myslí s naším státem a jeho občany doopravdy, nebo těm, kteří využívají různá výročí ke své popularitě. 17. listopad je svátek, který má především připomenout perzekuce studentů v roce 1939. A tomuto svátku bychom se měli všichni poklonit, protože právě mladí lidé tehdy vyjádřili svůj názor a někteří z nich za něj zaplatili svými životy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.