Žaloudek (SZ): Výstavbu na Žižkově nejde zastavit, ale...

02.11.2016 16:53

Ve čtvrtek 3. 11. od 17:30 bude v kulturním centru Vozovna (Za Žižkovskou vozovnou 18/2687, Praha 3) zahájena výstava představující deset developerských projektů připravovaných na území Prahy 3. Součástí akce bude i debata o aktuálním záměru 5. etapy výstavby Metrostavu na Vackově.

Žaloudek (SZ): Výstavbu na Žižkově nejde zastavit, ale...
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Výstavu a debatu doprovodí spuštění webových stránek www.zizkovnezastavis.cz, kde budou prezentovány a průběžně aktualizovány informace o chystané zástavbě v Praze 3. Akci pořádá místní základní organizace Strany zelených.

„Na Praze 3 jsme stále ještě vždy spíše překvapeni, co za budovu zase někde vyrostlo. Nejnověji přibylo např. 2000 bytů v předimenzované rezidenci Garden Towers na Olšanské ulici. Výstavbu na Žižkově samozřejmě nejde zastavit, lze se ale předem informovat a takovým stavbám, které necitlivým způsobem zasahují do života dnešních obyvatel, předcházet. Předpokladem pro změnu negativních trendů je dostatek informací o tom, co se chystá. To je smysl kampaně Žižkov nezastavíš, kterou zítra spouštíme,“ komentuje akci Matěj Michalk Žaloudek, předseda SZ v Praze 3.

Pozvání na debatu přijali místopředseda představenstva Metrostav Development a.s. Ondřej Buršík, architekt Petr Kučera, sociální geografka Michaela Pixová a opoziční zastupitel za Stranu zelených Ondřej Rut. Do panelu byli pozváni i zástupci radnice Prahy 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…