Zelinka (SZ): NATO není v našem zájmu - nepodporujme zbrojení a válečnou politiku

28.09.2015 10:54

Jaký je účel NATO? Od konce studené války přeci ztratila smysl. Proti komu je nyní namířena? K čemu stavíme všechny ty vojenské základny, radary, jaderné arzenály, flotily, letadlové lodě? Kdo je nepřítelem? Komu zde slouží zbrojení?

Zelinka (SZ): NATO není v našem zájmu - nepodporujme zbrojení a válečnou politiku
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Lidem jistě ne. Raketová základna, radar, ani konvoje vojenské techniky nám mír nepřinesou, ani naši bezpečnost nezvýší. Naopak: Eskalování militarizace může vést jen k vyvolávání nejistoty u našich sousedů a třetích zemí, které se mohou právem začít cítit ohroženy.

Nejlepší cestou k míru a prevencí je opak - vzdávání se zbraní, rušení a rozpouštění vojsk, vstřícné kroky vůči ostatním jako odinstalace zařízení namířených proti nim, stažení vojsk od jejich území, posilování odzbrojovacích procesů a odmítání silových řešení, nátlaku a vydírání jako prostředků politiky.

Armády a silová politika jsou minulostí, s tím jak jdou proti tomu, co je hodnotami a přesvědčením lidí 21. století, naší moderní doby, hodnotově založené na pacifismu, solidaritě a univerzální empatii.

Zvýšená podpora zbrojení, výstavba nových vojenských zařízení - jsou vždy předstupněm plánovaného válečného konfliktu. Nic z toho ČR nepotřebuje a není to v jejím zájmu a v zájmu jejích obyvatel. Vojenská technika je škodlivá a životu nebezpečná, určená vždy k ničení, ovládání, vládnutí, nátlaku, destrukci. Normální zdraví lidé ji ke svému životu nepotřebují.

I když je ČR malá země, neznamená to, že se vždy musí podrobovat jiným. ČR může prosazovat mírovou, pacifistickou politiku. Zachovejme si suverenitu a zdravý rozum. ČR se nesmí postavit na stranu podporovatelů válek. Radar ani základna u nás nesmí být postaveny!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…