Andrej Babiš přišel o svou hvězdu Jana Kasla, šíří se v kuloárech. Je to blbost, reagoval

20.03.2014 15:38

Po Praze se v kuloárech šíří informace, že se exprimátor Jan Kasl prý nepohodl s hnutím ANO a nebude za něj kandidovat na primátora. Sám Kasl tuto informaci ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz popřel.

Andrej Babiš přišel o svou hvězdu Jana Kasla, šíří se v kuloárech. Je to blbost, reagoval
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

Anketa

Která ze stran zastoupených ve sněmovně od voleb nejvíce zradila své voliče?

86%
4%
0%
2%
2%
4%
hlasovalo: 8701 lidí

Z jednoho zdroje blízkého pražským lobbistům se redakci doneslo, že prý Jan Kasl nebude kandidovat na primátora za hnutí ANO. „Kasl prý nebude kandidovat za Babiše, ale za Starosty. Dnes čerstvá informace,“ řekl redakci zdroj. Tuto informaci potvrdil i zdroj z Prahy 10. Další tři zdroje potvrdily, že minimálně ke sporům dochází.

Kasl si je blízký s Polčákem. I Hudečkem

„To je nějaký nesmysl. Nic o tom nevím. To bych musel vědět. To je nějaká blbost. To se někdo snaží, abych nekandidoval,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Kasl v reakci na zvěst, že by neměl za hnutí ANO kandidovat na primátora.

„Hudeček říkal, když mu předhazovali, že je Kaslův kamarád, že Kasl půjde od Babiše pryč. Tak nevím. Každopádně Kasl si je velmi blízký s Polčákem z SNK-ED, ale jsou tam blízké přátelské vazby. Tak nevím,“ řekl redakci člen pražského vedení TOP 09.

Spor o kandidátku

Dle zdroje redakce z ANO existuje pnutí kvůli sestavování kandidátky: „Jde o to, že si prý Kasl chtěl přivést lidi z Evropských demokratů a kandidátku si jimi obsadit. To se samozřejmě nelíbí členům ANO z pražské organizace. Prý se moc nemusí Kasl s Radmilou Kleslovou. Kasl byl také vždy blízký Věře Jourové, která také působila v SNK-ED.“

O možných třenicích psaly čtvrteční LN, které zmínily, že Babiš Kaslovi odmítnul na kandidátku exministra Pavla Dobeše, který býval členem SNK-ED i Věcí veřejných.

„Já jsem to slyšel také, že nebude Kasl za ANO kandidovat. Ale nepohádal se prý s Kleslovou, ale se samotným Babišem,“ řekl redakci zdroj z Prahy 10, kde působí novopečená předsedkyně pražského ANO Radmila Kleslová, velmi blízká Babišovi.

Hnutí STAN již v minulosti s Kaslem jednalo

Nedávno se objevila informace, že by pražští Starostové a nezávislí Stanislava Polčáka kandidovali společně s hnutím ANO. Předseda STAN Petr Gazdík reagoval, že sice s Kaslem jednal, ale ne o tom, že by kandidovali za ANO.

„Je pravdou, že s Janem Kaslem jednáme. Ale od doby, kdy tato zpráva vyšla, jsem se s ním osobně nepotkal, takže situace, kdy jsme se z médií dozvěděli, že bude kandidovat za ANO, byla pro nás překvapením. S ANO jsme nikdy nejednali a k takovému kroku se nechystáme,“ řekl Gazdík 7. února Hospodářským novinám.

Starostové a nezávislí postaví kandidátku pro komunální volby v Praze bez TOP 09, se kterou úzce spolupracují na celostátní úrovni a mají společný poslanecký klub. Také se hovoří o tom, že se hnutí ANO Andreje Babiše pokusí na své kandidátky do komunální volbách získat úspěšné komunální politiky STAN či ODS.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…