Bakala nám miliony v krabici nedal, brání se TOPkař. Socialisté jsou šílení

06.06.2012 21:04

Po ČSSD byla z netransparentního financování obviněna i TOP 09. A to právě z úst členů ČSSD. Topka se ale "podivným" sponzorským darům brání. Prý je nedostala ani v krabici, ani se nenašly pod podlahou některého z jejích členů.

Bakala nám miliony v krabici nedal, brání se TOPkař. Socialisté jsou šílení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Sociální demokracie sice dosud nepřinesla důkaz, že peníze, se kterými byl zadržen obviněný poslanec David Rath, nebyly určeny na volební kampaň ČSSD, už ale vystrkuje růžky. Obula se totiž do vládní TOP 09.

Gazdík lže?

"Nemyslím si, že strana TOP 09 je na tom dobře, jak tvrdí pan Gazdík. Pro mě není transparentní, pokud je miliony financována od pana Bakaly a dalšími finančními toky. Nemyslím si, že strana je financována tak transparentně, jak říká," opřel se na středeční tiskovce do TOPky, která kritizuje ČSSD z netransparentnosti financování kampaně, místopředseda partaje a sněmovny Lubomír Zaorálek.

"Pokud někdo chce mluvit o transparentním financování, tak bych rád věděl, co udělal v těch základních zákonech, které měl předložit, co udělal za konkrétní kroky v této oblasti," dodal politik.

Bakala a krabice? To ne

TOPka si ale osočování nenechá líbit. Tvrdí, že ČSSD se řídí heslem  - nejlepší obrana je útok. "Pan Bakala svůj dar jasně deklaroval, peníze nedal v krabici od vína, byly zaúčtovány a veřejností neskrývány, nebyly někde v díře pod podhalou," řekl ParlamentnímListům.cz poslanec za TOP  09 Stanislav Polčák.

"Čelný představitel ČSSD přitom mluví o tom, že nejméně 7 milionů korun bylo na finanční kampaně, pro politickou stranu, a to v hotovosti. ČSSD se snaží obvinit jiné, aby odvrátila pozornost od obvinění, které  vůči ní vznesl jeden z nejvyšších jejích členů," dodal pro redakci Polčák. 

ČSSD kope. Je šílená

Jeho sněmovní i partajní kolega, Jaroslav Eček, soudí, že útoky ČSSD jsou jakousi formou obrany. Bohužel poněkud nešťastnou. "ČSSD kope bezhlavě kolem sebe a není divu. Každý ať začne u sebe, jejich pozice je opravdu šílená. Věřím tomu, že jejich útoky se budou stupňovat," uvedl pro redakci poslanec.

Podobně TOPku hájí i další poslanec, Václav Kubata. "Vše, co jsme získali, jsme okamžitě zveřejnili. V tom je ten zásadní rozdíl mezi ČSSD a TOP 09," řekl pro ParlamentníListy.cz.

TOP 09 hnula ČSSD žlučí zejména proto, že v souvislosti s "Rathovými miliony" hovoří právě o financování předvolební kampaně strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…