Boris Šťastný hrozil složením poslaneckého mandátu

10.07.2012 15:46

Šéf sněmovního zdravotnického výboru a poslanec ODS Boris Šťastný během jednání poslaneckého klubu vážně pohrozil složením poslaneckého mandátu. Kamenem úrazu byl diskutovaný návrh na zvyšování daní, který je podle něho nepřijatelný.

Boris Šťastný hrozil složením poslaneckého mandátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Jednání poslaneckého klubu se mělo přes dvě hodiny zaseknout na debatě o novém daňovém balíčku včetně takzvané milionářské daně, který navrhuje ministr financí Miroslav Kalousek. Boris Šťastný, který zde vystoupil několikrát, měl pohrozit, že než by podpořil zvýšení daní, raději rezignuje.

Šťastný sice ParlamentnímListům.cz uvedl, že nebude komentovat to, co se řešilo na uzavřeném jednání poslaneckého klubu. Naše redakce však z důvěryhodných zdrojů ví, že Šťastný rezignací na poslanecký mandát skutečně pohrozil. Důvody jsou k tomu podle něho zřejmé, takový krok by poškodil výkonné skupiny obyvatel, které drží ekonomiku a navíc jsou proti programu a idejím ODS.

Ten už v minulosti takovou politiku označil za zvěrstvo. „Se zvyšováním přímých daní mám nesmírný problém. Rozuměl bych adekvátní změně sazeb v souvislosti s nahrazením superhrubé mzdy mzdou hrubou. To ano, ale zavedení milionářské daně? Trestání úspěšných zaměstnanců, podnikatelů a živnostníků? V boji za odvrácení tohoto zvěrstva bychom dříve proti levici položili život! A dnes máme být nositeli této hrůzy. Já prostě mlčet nebudu a věřím, že ODS také nebude. Pokud nechce být zdecimována a skončit v propadlišti dějin. ODS také dříve chtěla úplně zrušit veškeré majetkové daně, a nyní máme zvýšit o procento daň z převodu nemovitostí. Trestat lidi za svobodné nakládání se svým majetkem je čistokrevný hřích,“ uvedl už dříve pro server ParlamentníchListů.cz Boris Šťastný.

Pokud by skutečně rezignoval a vzdal se poslaneckého mandátu, jeho místo ve sněmovně by nahradil bývalý radní Jiří Janeček. Podle informací ParlamentníchListů.cz proto měli Šťastného jeho straničtí kolegové přemlouvat, aby se mandátu nevzdával.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…