Byla to pomoc Dienstbierovi, vysvětloval Rath u soudu finanční toky. Senátor to odmítá

15.08.2013 19:56

Poslanec David Rath (dříve ČSSD) toho času stojící před soudem kvůli obvinění z korupce prohlásil, že chtěl finančně pomoci senátorovi a neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Jiřímu Dienstbierovi (ČSSD). Informuje o tom server Lidovky.cz. Dienstbier to jednoznačně odmítá.

Byla to pomoc Dienstbierovi, vysvětloval Rath u soudu finanční toky. Senátor to odmítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

Již sedmý den běží soudní líčení s poslancem Davidem Rathem. Ten si postěžoval mimo jiné nato, že je při jednání znevýhodněn. Na rozdíl od spolupracující obviněné Ivany Salačové má minimální čas na debatu se svými obhájci. Většinu času prý tráví v zatuchlém sklepě.

Nejsem lhář, jen nemám dost informací

Následně opanoval dění v soudní síni a popsal, že se s dalšími obviněními Kateřinou Pancovou a a Petrem Kottem bavili o penězích určených pro ČSSD, resp. pro senátora Jiřího Dienstbiera. "Dokonce jsem ho prosazoval i jako kandidáta na prezidenta, což si žádalo další prostředky," tvrdil Rath.

Dienstbier se ale od Rathových slov jednoznačně distancoval, když zdůraznil, že většinu peněz na prezidentskou kampaň obdržel od své strany. "A sociální demokracie má jasné auditované účetnictví. Takže nevím, jak by se tam ty peníze dostaly. To je prostě nesmysl," reagoval Dienstbier.

Rath si také postěžoval na to, že je příliš izolovaný a nemá dost informací. To může vést k tomu, že ve svých soudních promluvách občas vyřkne nepravdivou informací. To se stalo např. tehdy, když spolupracující obviněnou Salačovou nařkl z toho, že věnovala deset tisíc korun straně TOP 09. Záhy se však ukázalo, že to není pravda. Salačová podpořila jiné politické hnutí. A Rathovi se nelíbí, že ho kvůli tomu některá média označila za lháře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…