ČSSD obrací pozornost od Ratha: TOPku financuje Bakala a bůhví kdo ještě

06.06.2012 17:34

Sociální demokracie si sice zatím nezametla před vlastním prahem, už ale útočí na strany jiné. Třeba na TOP 09. Ta je, na rozdíl od ČSSD, prý financována netransparentně a čerpá z podivných finančních zdrojů.

ČSSD obrací pozornost od Ratha: TOPku financuje Bakala a bůhví kdo ještě
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

Sociální demokracie si z kauzy svého exčlena, Davida Ratha, obviněného z korupce, nic nedělá. Alespoň tedy na oko. K financování strany svolala ve středu i zvláštní tiskovou konferenci. Právě financování partaje totiž figuruje i v kauze D. Ratha. Spekulace hovoří o tom, že peníze, jež byly nalezeny u Ratha, byly určeny právě na kampaň pro ČSSD.

Obavy nemáme

"Nemáme vůbec žádné obavy z toho, že se zveřejní všechny odposlechy, nevadí nám to. Naše hospodaření je v pořádku, je transparentní," řekl na tiskové konferenci šéf partaje Bohuslav Sobotka. Dodal ale, že se mu zdá  divné, že části odposlechů unikají do médií.

Sobotka se také znovu neváhal opřít do samotného Ratha. "Jakékoliv spojování sociální demokracie s korupční kauzou Davida Ratha je zcela nepravdivé," řekl šéf ČSSD s tím, že je rád, že Rathův případ bude řešit nezávislý soud.

Na tiskové konferenci zazněla ale také kritika TOP 09. "Pokud někdo chce mluvit o transparentním financováním, tak bych rád věděl, co udělal v těch základních zákonech, které měl předložit, co udělal za konkrétní kroky v této oblasti," opřel se do TOPky, která kritizuje ČSSD z netransparentnosti financování kampaně místopředseda partaje a sněmovny, Lubomír Zaorálek.

Gazdík lže?

"Nemyslím si, že strana TOP 09 je na tom dobře, jak tvrdí pan Gazdík. Pro mě není transparentní, pokud je miliony financována od pana Bakaly a dalšími finančními toky. Nemyslím si, že strana je financována tak transparentně, jak říká," řekl Zaorálek na tiskovce.

Vyzval také TOP 09 k diskuzi a dohodě o transparentnosti financování. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…