Dal jsem si panáka na likvidaci TOP 09, pochlubil se Klaus. Zde je oplátka od Miroslava Kalouska

21.10.2014 17:29

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek si z výsměšného komentáře Václava Klause k výsledkům TOP 09 v senátních volbách nic nedělá. ParlamentnímListům.cz Kalousek ve sněmovně řekl, že se exprezident Klaus v životě mýlil už mnohokrát.

Dal jsem si panáka na likvidaci TOP 09, pochlubil se Klaus. Zde je oplátka od Miroslava Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Na letišti v Detroitu jsem si přečetl výsledky našich senátních voleb. První reakce: obrovský výsledek lidovců, ANO nic moc, ČSSD 10 mandátů, ale ztráta devíti, praktická likvidace TOP 09. (V Business Lounge Lufthansy jsem si na to dal panáka.) Největší pády: Gajdůšková a Chládek," napsal Václav Klaus k volbám jako dovětek svého shrnutí návštěvy americké univerzity Hillsdale College.

Zvláště si tak bývalá hlava státu vzala na paškál opoziční TOP 09, jejíž výsledek ve volbách je podle Klause praktickou likvidací strany.

První místopředseda TOP 09 a šéf jejího poslaneckého klubu Miroslav Kalousek nad tím jen s úsměvem mávl rukou. „Pan prezident Klaus se v životě mýlil již tolikrát, že mě tento výrok opravdu neznepokojuje. A toho panáka mu přeju," řekl redakci ParlamentníchListů.cz v Poslanecké sněmovně Kalousek.



Václav Klaus už předtím zhodnotil komunální volby a první kolo voleb senátních. Výsledek označil za prohru nás všech, prohru politiky a vítězství apolitické oligarchie.

„Volby rovněž poukázaly na krátkodechost a jednorázový charakter marketingových politických projektů (TOP 09, Úsvit). Zároveň se potvrdilo, že fundament politických stran (ODS, KDU-ČSL) existuje, ale že je třeba jej daleko více prodávat,“ dodal k tomu tehdy Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…