Jako děti. John a Peake se ve sněmovně perou o lavice

21.06.2012 11:11

Ve sněmovně se nejspíš rozhoří mezi VV a LIDEM spor o to, kdo kde bude sedět. Klub Věcí veřejných inicioval změnu zasedacího pořádku, protože v současné době sedí promíchaně s odpadlíky Karolíny Peake. K dohodě o zasedacím pořádku zatím nedošlo, protože Peakovci chtějí sedět v předních lavicích a „veverky“ se nechtějí nechat odsunout dozadu.

Jako děti. John a Peake se ve sněmovně perou o lavice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Jak informoval ParlamentniListy.cz zdroj blízký Věcem veřejným, problém spočívá v tom, že původně Věci veřejné navrhovaly odpadlíkům dvě řady vedle sociálních demokratů. To se ovšem klubu ČSSD nezamlouvá a má k takovému rozložení velké výhrady, protože podle zvykového práva sedí koalice pohromadě, stejně jako opozice.

"Navíc má výhrady k takovému přesazení také TOP 09, protože chce mít LIDEM při hlasování pod kontrolou,“ řekl redakci zdroj.

Jenže když se členové Věcí veřejných, které jsou nyní v opozici, posadí k opoziční sociální demokracii, v pravicové části sněmovny musí stejně v lavicích usednout zbylá část Věcí veřejných. V tom okamžiku začal boj o přední místa.

Ve škole býval vždy boj o lavice zadní, ve sněmovně je tomu, jak vidno, naopak. Peakovci, kteří klub nemají, protože strana LIDEM nebyla řádně do sněmovny zvolena, si ovšem přesto nárokují přední lavice, a Věci veřejné jsou přesvědčené, že nárok na přední místa patří jejich řádnému klubu. Ke shodě zatím tedy nedošlo, takže nejspíš bude muset svým hlasováním rozhodnout až sněmovna.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…