Kalousek se rozčílil a vmetl Zemanovi do tváře jeho slova z roku 2013

13.08.2017 13:37

Miroslav Kalousek (TOP 09) se podivuje nad tím, jak prezident Miloš Zeman mění názory podle toho, jak to vyhovuje jemu osobně nebo jeho spojencům z Pekingu či z Moskvy. Pokud někdo pochybuje o tom, že Miloš Zeman nerozhoduje vždy v nejlepším zájmu své země, může si prý porovnat prezidentova slova z roku 2013 s tím, co hlava státu říká v roce 2017.

Kalousek se rozčílil a vmetl Zemanovi do tváře jeho slova z roku 2013
Foto: Karel Sikora
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Velehradě

Prezident Miloš Zeman ústy svého mluvčího Jiřího Ovčáčka oznámil, že příštím českým premiérem jmenuje vítěze voleb. Reagoval tak na dotazy, zda by premiérem jmenoval i Andreje Babiše (ANO), když teď policie žádá o vydání tohoto poslance k trestnímu stíhání. Ovčáček k tomu poznamenal, že o vině a nevině rozhodují jen soudy, takže si i dosud nevinný Babiš zaslouží být jmenován premiérem. Jenže Miroslav Kalousek připomněl Miloši Zemanovi jeho vlastní slova z roku 2013.

„V roce 2013, při vyslovení nedůvěry Rusnokově vládě, Miloš Zeman ve sněmovně prohlásil, že stejně do voleb novou vládu jmenovat nebude. Odůvodnil to tvrzením, že ho JUDr. Ištvan informoval, že během několika týdnů budou padat obvinění po zátahu na Úřadu vlády. Ctnostně se tvářící prezident tehdy hřímal, že neponese odpovědnost za jmenování ministra, který ‚bude vládnout z vězeňské cely‘. Přitom nikdo tehdy obviněn nebyl a dodnes nebyl nikdo pravomocně odsouzen. Miloš Zeman bez jakékoliv úcty k vlastní zemi mění postoje podle toho, jak se to zrovna hodí jemu a jeho spojencům, ať už je to Babiš, Kreml, nebo Peking,“ napsal Kalousek na sociální síti Facebook.

Je tedy jen na voličích, aby rozhodli o tom, zda chtějí mít za premiéra právě Andreje Babiše a za prezidenta člověka, který nerozhoduje v nejlepším zájmu své země, ale řídí se svými osobními zájmy či zájmy svých spojenců z Pekingu nebo z Moskvy.

Miroslav Kalousek doslova napsal:

Prezident bude jmenovat Andreje Babiše premiérem i tehdy, když se bude jednat o premiéra obviněného z trestného činu. V roce 2013, při vyslovení nedůvěry Rusnokově vládě, Miloš Zeman ve sněmovně prohlásil, že stejně do voleb novou vládu jmenovat nebude. Odůvodnil to tvrzením, že ho JUDr. Ištván informoval, že během několika týdnů budou padat obvinění po zátahu na Úřadu vlády. Ctnostně se tvářící prezident tehdy hřímal, že neponese odpovědnost za jmenování ministra, který „bude vládnout z vězeňské cely“. Přitom nikdo tehdy obviněn nebyl a dodnes nebyl nikdo pravomocně odsouzen. Miloš Zeman bez jakékoliv úcty k vlastní zemi mění postoje podle toho, jak se to zrovna hodí jemu a jeho spojencům, ať už je to Babiš, Kreml, nebo Peking. Rozhodnout tedy musí voliči. Jak ve volbách do sněmovny, tak ve volbách na Hrad.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…