Kalousek vidí kvůli Němcové velký problém. A napráskal za něj ODS

19.06.2013 18:54

Výběr Miroslavy Němcové jako kandidátky ODS na příštího premiéra příliš nepotěšil její koaliční partnery z TOP 09. Na jednu stranu oceňují kvality potenciální premiérky, ale na druhou stranu se místopředseda Miroslav Kalousek znechuceně vyjádřil, že ODS přidělala koalici další problém - hledání nového předsedy Poslanecké sněmovny, neboť tento post bude Němcová muset opustit.

Kalousek vidí kvůli Němcové velký problém. A napráskal za něj ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanecké sněmovny dnes připomínalo spíše čtenářský klub

„Je to velice vážená dáma, velmi rozumná, osvědčila se jako předsedkyně sněmovny. V tomto je to dobré, ale když ji zvolíme premiérkou, tak nastane dosti citelná mezera ve sněmovně. Je to přece jen jedna z nejvyšších a důležitých funkcí ve státě,“ uvedl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Paní předsedkyni Němcovou mám rád, velmi si jí vážím a bylo by mi ctí s ní zasedat ve vládě,“ uvedl Kalousek. Zároveň však uvedl, že ODS prokázala svůj neobyčejný talent vyrábět problémy.

„Tím, že zvolila tuto personální nominaci, zvolila druhý problém: najít, a především v tajných volbách zvolit, předsedu Poslanecké sněmovny. To může být potíž možná ještě větší než najít kandidáta na premiéra,“ obává se Kalousek.

Za situace absolutní nejednotnosti poslaneckého klubu ODS je prý klidně možné, že se nového šéfa dolní komory Parlamentu vůbec nepodaří zvolit. „Svědčí to o totální personální vyprahlosti a neakceschopnosti ODS. My nad tím mírně kroutíme hlavou jako nad mimořádnou politickou neobratností. Domnívali jsme se, že ODS je dospělejší,“ rýpal dále do koaličního partnera.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…