Komunistka vypráskala lidovce a pustila se i do "krmiče koblihami" Babiše

01.01.2014 15:52

Severočeská komunistka Gabriela Hubáčková připomíná, aby lidé nezapomněli, co je vlastně zač lidovecká pidistrana, která si diktuje, a přitom by ve většinovém systému ani podle místopředsedkyně uskupení ANO Věry Jourové vůbec nebyla k vládě potřebná. Poslankyně ze severu také pro ParlamentníListy.cz uvádí, proč by KSČM mohla přiložit ruku k dílu.

Komunistka vypráskala lidovce a pustila se i do "krmiče koblihami" Babiše
Foto: KSČM
Popisek: Gabriela Hubáčková

S hnutím ANO budou mít lidovci většinu a ČSSD bude ve vládě hrát pouze "druhé housle". O tom je přesvědčená Gabriela Hubáčková z Ústeckého kraje, která je poslankyní za KSČM už od května 2010, kdy byla například členkou parlamentního výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. „KDU-ČSL, které kromě minulého volebního období byla zastoupena ve všech vládách od roku 1989, jako by zapomněla, čemu všemu zde mlčky přihlížela. Je to strana, které měla vždy pidivolební výsledky, ale vždy se dovedla po volbách dostat ´pod kůži´ těm, co potom vládly... S jejich pomocí,“ neměla by podle ní veřejnost zapomenout. „Lidé bohužel zapomínají a zapomněli i na toto. Nyní je to opět tato pidistrana, která diktuje, co a jak bude,“ popisuje pro ParlamentníListy.cz své zvláštní dojmy z povolebních vyjednávání.

Přitom by se vítěz voleb bez lidovců dost dobře obešel. To v rozhovoru pro server Týden.cz prozradila i sama místopředsedkyně uskupení ANO Věra Jourová, když hovořila o analýze většinového systému.

Babiš s Okamurou? Přiložili bychom ruce k dílu

Gabriela Hubáčková by osobně považovala za užitečné, pokud by nastala varianta, že by komunistická strana podpořila Babišovo spojenectví s Okamurou. „Myslím si, že máme dostatek odborníků, kteří by ´přiložili ruku k dílu´. Vždy jsme zastávali paritní zastoupení a myslím si, že to není utopie,“ podotýká s tím, že více jde o to, než o předsudky z období do roku 1989, že se některé - převážně pravicové - strany bojí, že by komunisté požadovali revizi všech podivných privatizací a tunelování a zodpovědnost těch, kteří to dopustili.

„Pokud by ANO a Úsvit chtěli dodržet vše, co voličům před volbami naslibovali, tak bych neměla problém s  jakoukoliv podporou vlády, která by měla dobré programové cíle,“ uzavírá pro ParlamentníListy.cz Hubáčková, jejímž největším přáním do roku 2014 je především stabilní politická situace, současně zvyšování pracovních příležitostí a tím i životní úrovně obyvatel.

Jak vidí voliče s koblihou. Vzpomeňte na "véčka"!

Z končícího roku nejvíc Hubáčkovou trápí právě volební výsledky. „Jsem smutná z volebních výsledků, kdy velmi uspělo hnutí ANO. Volič uvěřil člověku, který za podivných okolností zbohatl na zemědělství, které není paradoxně na tak vysoké a kvalitativní úrovni jako dříve. Uvěřili člověkovi, který je nakrmil ve volební kampani koblihou. Uvěřili někomu, koho nikdo nezná a v politice zatím nic nedokázal,“ popisuje své osobní dojmy a přidává k nim podobenství: „Vzpomínám si na podobnost s volbami 2010, kdy díky podobné populistické kampani uspěly Věci veřejné!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…