Muslimští barbaři, rakve, chaos, invaze vyvolaná Amerikou. Starej komouš a nacista. Šéf bojovníků za svobodu v Terezíně varoval před migrací a toto nám řekli Kalousek, Filip či Okamura

16.05.2016 15:26

ANKETA Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička řekl na tryzně v Terezíně, že miliony především ekonomických migrantů prchají za pohodlnějším životem, aby vytěžily náš evropský sociální a ekonomický systém.

Muslimští barbaři, rakve, chaos, invaze vyvolaná Amerikou. Starej komouš a nacista. Šéf bojovníků za svobodu v Terezíně varoval před migrací a toto nám řekli Kalousek, Filip či Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička

Musíme se dle něj vážně zamyslet nad tím, jak bránit tisícileté hodnoty naší kultury před invazí kultury jiné. Máme prý povinnost nikdy nepřipustit situaci, aby Evropa byla zničena třeba i řízenou invazí, která ji má „v těch či oněch zájmech do základů změnit“. Vyzval politiky, aby zajistili obranu – třeba i vojenskou – a bezpečí nás i našich vnuků.

Bránit se před invazí cizí kultury

„S obavami se ptáme, vedeni mnohdy zkreslujícími informacemi zejména médií veřejné služby, co miliony především ekonomických migrantů, kteří prchají za pohodlnějším životem, ne s touhou bránit svou vlast, prchají, aby vytěžili náš léta a prací, generaci před námi budovaný evropský sociální a ekonomický systém,“ řekl Vodička.

„Ohlížíme-li se nyní za minulostí a děsivostí druhé světové války, musíme se samozřejmě spolu s vrcholnými politiky naší země, ale i vratké EU vážně zamyslet nad tím, jak bránit tisícileté hodnoty naší kultury před invazí kultury jiné... My, kteří žijeme v srdci Evropy, máme, poučeni minulostí, povinnost nikdy nepřipustit, aby byla zničena, třeba i řízenou invazí, která ji má v těch či oněch zájmech od základu změnit,“ pokračoval Vodička.

„Obracím se tedy jménem ČSBS na naše i evropské politiky, na tomto posvátném místě terezínského ghetta, prosátého krví a utrpením hrdinů, aby se semkli a zajistili obranu. Politickou a třeba i vojenskou, bezpečí klidu a práce nás všech, našich dětí a vnuků. Aby jednou se vás tyto generace, a možná i my, neptali po vaší odpovědnosti a vině,“ vyzval Jaroslav Vodička.

Buď ochráníme naše hranice a zachráníme civilizaci, anebo se necháme kolonizovat islámem

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o slovech Vodičky myslí. Předseda hnutí ANO a ministr Andrej Babiš, který byl v Terezíně přítomen, na dotaz nereagoval.

Neodpověděl ani místopředseda Poslanecké sněmovny a místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek, který si Vodičkův projev v Terezíně také vyslechl.

„Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička patrně ví, o čem hovoří. Jako bývalý voják dokáže, co se týče obrany státních hranic a bezpečí občanů, toto jistě správně vyhodnotit, a to především v návaznosti na šířící se terorismus, který je dnes nejen evropským, ale celosvětovým problémem,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Já se hlásím k odpovědi, kterou hned na místě dal panu Vodičkovi vrchní zemský rabín Karol Sidon. Nemá cenu, abych se snažil to říct líp než on, protože bych to nedokázal,“ řekl redakci předseda TOP 09 a poslanec Miroslav Kalousek.

Předseda ODS Petr Fiala na dotaz nereagoval. Neodpověděla například ani první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová.

„Pan Vodička mi mluví z duše. Jsou jen dvě varianty: buď odvrátíme tuto invazi, ochráníme naše hranice a zachráníme evropskou civilizaci, anebo se necháme kolonizovat islámem a svou nečinností a lhostejností přivodíme zánik naší společnosti. Mým cílem v politice je, aby se nikdy nenaplnil tento černý scénář,“ řekl předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Každý, kdo má srdce a rozum na správném místě, to musí cítit stejně jako pan Vodička. Je naší povinností vůči předkům i potomkům ubránit naše země, naši kulturu, naši civilizaci proti invazi muslimských barbarů,“ říká předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Měli bychom nechat EU svému osudu a starat se sami o sebe

„Naprosto s jeho názorem souhlasím. Máme před sebou další migrační vlnu kvůli neschopnosti Turecka dodržet dohody a na politickém obzoru EU nevidím politického lídra, který by byl schopen tuto katastrofickou situaci adekvátně řešit. Proto je třeba vzít názory a návrhy pana Vodičky vážně a připravovat krizový scénář řešení. Jsem už dlouhodobě přesvědčen o tom, že bychom měli nechat EU svému osudu a starat se sami o sebe,“ říká předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Starej komouš straší,“ reagoval stručně na Vodičku čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa říká, že povinností každého státu je zajistit obranu a bezpečnost svých občanů. „Jsem rád, že současná vláda postupuje v tomto zodpovědně i v případě migrační krize a nelegální migrace. Co se týče slov pana předsedy Jindřicha Vodičky, tak si nemyslím, že by byly vhodně použity v souvislosti s pietou v Terezíně, kde umírali nevinní lidé za nacistické zvůle. Spojovat fašismus a jeho řádění se současnými problémy s uprchlíky je přinejmenším přitažené za vlasy. Tak jako hovořit o uprchlické krizi jako o invazi a přitom zapomínat na nucené i i nenucené imigrační vlny našich občanů po roce 1938, 1948 či 1968,“ vymezil se proti Vodičkovi předák ČSSD Seďa.

„Je to jeden z pohledů na migraci. Podle mě se opravdu týká části migrantů, proto souhlasím,“ reagoval na slova Vodičky místopředseda poslaneckého klubu ANO a předseda Severočechů.cz Bronislav Schwarz.

„Projev pana Vodičky považuji za ostudu. Už jsem na něj i projev pana Štěcha reagoval. Nepamatuji, že by z terezínské tryzny zaznělo něco tak trapného. Lidí, kteří tam trpěli a umírali během nacistického pekla, si tyto dva řečníky nezaslouží. Ještě, že zareagoval pan rabín Sidon. Vodička by už na takových akcích neměl vystupovat a pan Štěch by se měl zamyslet, co tam v části věnované odsunu Němců řekl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.  

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Vláda pouze přihlíží tomu, jak se z Evropy stává chalífát

„Naprosto souhlasím s panem Vodičkou, který má jako předseda svazu bojovníků za svobodu zcela oprávněné obavy. Úsvit upozorňuje na ohrožení západní civilizace od samého začátku této migrační vlny. Místo nutných opatření ale současná vláda pouze přihlíží tomu, jak se z Evropy stává chalífát. To, co v Evropě budovali naši předci tisíce let, dokáží dnešní politici rozbít během několika měsíců. Proto říkám zcela jasně, že to my máme zodpovědnost za bezpečnost našich občanů a obranu našich hodnot. Musíme zajistit, aby naši občané nemuseli po ulicích chodit se strachem o svůj život. Aby se ženy nemusely bát, že je na ulici budou očuchávat, osahávat, nebo že je znásilní, protože nejsou zahaleny od hlavy až k patě. Nemůžeme už dále čekat, a proto požaduji ochranu našich hranic a okamžité zastavení proimigrační politiky Bruselu. Jedině tato opatření zajistí, aby budoucí generace neznala podobu dnešní Evropy pouze z vyprávění,“ říká předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„V současné době jsem na oficiální návštěvě Japonska a naprosto podobně zde mluví místní politici. Postoj Evropy jim přijde pseudohumanistický. Málokdo u nás ví, že Japonci v minulém roce přijali pouze 15 uprchlíků. Máme více pomáhat v zemích, odkud lidé přichází. V Japonsku mají strach o budoucnost Evropy. Je to zajímavý pohled,“ sdělil europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Já bych spíše vyzval stát, ať podporuje tradiční rodinné hodnoty, ať ti, co platí vysoké daně, mají chuť mít více dětí, ať je v rodinách normální mít více dětí, aniž by to znamenalo totální pokles životní úrovně. Jinak nás brzy začnou bránit na hranicích bývalí migranti,“ podotýká poslanec ODS Petr Bendl.

Předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach na dotaz redakce nereagoval.

„My si s panem předsedou tykáme. Tím spíš mi snad proto dovolí to, co řekl v Terezíně, ještě o kousek rozvinout. Ano, bránit se proti importu chaosu i ještě vážnějších hrozeb je imperativ, o němž není pochyb. Pokud by ovšem došlo až na použití síly, na jejímž konci jsou rakve, hrozí nám ještě ničivější bumerang. Tím větší je třeba vyvinout tlak na řešení příčin. Nechce-li NATO přijít i o poslední torzo už beztak vyzáblé důvěry, musí přehradit všechny koridory teroru do zemí, z nichž se migrační vlna valí. Jen na alibismu ´dárcovských konferencí´, co se sejdou, ´až naprší a uschne´, nelze nechat ani ekonomický rozměr problému. Viníci obludné devastace musí zaplatit reparace. Ze svých ´panamských´ kont, a ne z našich daní. Čím dřív je k tomu donutíme, tím snáz lze zastavit i migrační vlnu. Tím legitimnější budou i kroky, které se o to zasadí co možná civilizovaně,“ uvedl místopředseda KSČM Josef Skála.  

Je to invaze vyvolaná Američany. Odkaz na tisícileté hodnoty Vodičkovy kultury...

„Plně souhlasím. Běženci tím, jak se snaží dostat pouze do ekonomicky silných států a států se štědrým sociálním systémem, jasně ukazují, o co jim jde. Jsem přesvědčený, že se EU musí tomuto ekonomickému nebezpečí bránit všemi prostředky. Pokud se bránit jako celek nechce, je nutné bránit se samostatně, nebo například v rámci zemí Visegrádu,“ míní předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.  

„Jaroslav Vodička jen zopakoval to, co já říkám už hodně dlouhou dobu. Pravda, měl pro to prohlášení vhodnější prostředí, a tudíž nezapadlo tak, jako moje varování. Je nepopiratelnou pravdou, že jde o řízenou invazi, kterou kompetentní nevidí, nebo nesmějí vidět. Je to invaze vyvolaná Američany, invaze, která má ekonomicky oslabit Evropu. To, že by to byl konec evropské kultury, jejích hodnot, na kterých je život v Evropě postaven. Nikdo nemůže pochybovat o tom, že mezi migranty jsou vycvičení zabijáci s bojovými zkušenostmi z vraždění v barvách Islámského státu. Tedy zkušenostmi, které u nás nikdo nemá. Dnešní generace, na které by obrana země měla stát, ani se zbraněmi zacházet neumí! Obávám se, že toto si invazní vojska velmi dobře uvědomují. Na rozdíl od nás a Bruselu,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Souhlasím i s tím, že je naší povinností bránit tisícileté hodnoty naší kultury před tou, kterou s sebou nesou migranti pro naše potomky. Neudělat to, zradíme odkaz našich rodičů, jejich rodičů, našich předků. Zajímalo by mě, co si Američané zaznamenali z odposlechů Merkelové, že jí dokázali tak dotlačit do kouta, že přistoupila na jejich šílenou hru! To se asi nedozvíme. Zas a znova vyzývám k přijetí účinných opatření k ochraně nejen našich hranic, ale i k ochraně hranic schengenského prostoru. Proč máme do Evropy přijímat další a další Syřany, kteří jimi ostatně mnohdy ani nejsou, když válka tam v podstatě končí. Proč neřešíme už jejich návrat domů, aby se mohli podílet na obnově jejich země! To se jim ani nechce. Pohodlnější život je tady bez práce ze sociálního systému. Ostatně celá řada videí s jejich vyjadřováním se o jejich budoucnosti pojem práce neobsahuje!“ dodal Doubrava.

„Já s panem předsedou souhlasím. Je vidět, že pan předseda zůstal stále ´bojovníkem´," reagoval senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Soudím z toho, co v proslovu předseda Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslav Vodička říkal, že by si nejspíš rozuměl se všemi, kdo dělali vyhlazovací čistky ve jménu ´domácí´ populace. Odkaz na tisícileté hodnoty Vodičkovy kultury, které užil, měl být asi ozvěnou nacistické Tisícileté říše? Přiléhavou reakci připomínající, k čemu postoje podobné Vodičkovým v minulosti vedly, měl na Terezínské tryzně vrchní zemský rabín Karol Sidon. Je moc smutné, jak si z minulosti dokážeme nebrat ponaučení,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ANO Jiří Zlatuška.

Barbaři jsou na hradbách a senát stále jedná...

„Předseda svazu bojovníků vlastně řekl: ´Barbaři jsou na hradbách a senát stále jedná´. Což z jeho řeči vyplynulo. EU, její představitelé a zejména Berlín se k problému staví bezpohlavně. Toto vyvolává v občanech států EU strach a snahu hledat radikální řešení, často u nebezpečných populistů. Je na čase, aby se tradiční strany vzpamatovaly. Šéf bojovníků má pravdu,“ říká poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Poslanec KSČM Vojtěch Adam sdělil, že s názorem předsedy Vodičky naprosto souhlasí. „Z historie je známo, že dějiny islámu jsou s dějinami Evropy po mnohá staletí bezprostředně svázány. Pokusů o islamizaci evropského prostoru bylo několik. Naposledy jsme se ubránili před 300 lety u Vídně. Tedy za rohem. Že jde v současné migrační vlně o řízený proces, je jasné a jeho cílem je poškodit Evropu, pokud možno nenávratně. Obrana by měla být přiměřená síle útoku a je třeba ji zahájit včas,“ míní poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Moudrá slova, která v Bruselu mnozí nechtějí poslouchat,“ komentoval vystoupení Vodičky poslanec ANO Stanislav Berkovec

„Na to se nedá říci nic jiného, než že má pravdu. Já sám jsem již několikrát uvedl, že jediným cílem imigrantů je pomyslný blahobyt a nic jiného. O nějakém obohacení nás jako Evropanů nemůže být žádná řeč. Je to jen o penězích a výhodách. Pokud tomu nezabráníme, všichni se propadneme do bídy,“ myslí si senátor ČSSD Miloš Malý.

„S tímto prohlášením se plně ztotožňuji. Jen mně v tom konstatování chybí ještě odkaz na hlavní příčiny či startovací moment celého tohoto stěhování národů, které, podle mého názoru, není primárně způsobeno válečnými útrapami, ale řízenou snahou o ekonomickou likvidaci Evropy v rámci nesmyslného kapitalistického soupeření o trhy a zisk,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Znám pana Vodičku osobně a myslím si, že z jeho řeči je jasný vzkaz všem, kteří ještě nepochopili, k čemu v Evropě dochází a co nás v budoucnu může zničit,“ reagoval senátor Jozef Regec.

„Má svatou pravdu,“ reagoval poslanec ANO Pavel Plzák.

„Myslím, že by si nikdo neměl přisvojovat výsledky práce druhého bez předchozí domluvy. Různé kultury by se měly vzájemně obohacovat a postupně třeba i přirozeně splynout. To však může trvat tisíce let, takže zmiňovanou migraci nepodporuji a v podstatě souhlasím s názorem,“ odpověděl senátor KSČM Václav Homolka.

„Nechci být namyšlený, ale uvažuji dávno obdobně. A v mezích možností tak ve sněmovně i konám. Je mi však už trapné stále to připomínat. Lidé by si měli začít více všímat a dle toho politiky třídit. I nás prosté parlamentní pěšáky. Jinak to totiž nemá cenu. Pak se nelze divit, že na titulní stránce jedněch novin vyjde, že soukmenovec Herman vystoupením u Sudeťáků z politiků rozčílil toliko komunisty a prezidenta Zemana. Kupříkladu mě se redaktor neptal,“ uvedl poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Že obavy jsou na místě, nás přesvědčuje každodenní zkušenost

„Odpověď je jednoduchá: je třeba si vážit zkušeností lidí, kteří něco prožili. Tito lidé totiž to, co říkají, mají podloženo z vlastních zkušeností. A mnohdy, jako v tomto případě, zkušeností plnou bolesti a slz. Mnozí lidé nemusí s těmito názory souhlasit, přesto by oni měli uvažovat reálně a řešit problémy, o kterých je hovořeno. Že obavy jsou na místě, nás přesvědčuje každodenní zkušenost. Přečtěte si titulky světových novin,“ uvedl poslanec KSČM Leo Luzar.

„S uvedenou analýzou současné situace v Evropě, tak jak ji popsal pan Vodička, souhlasím,“ uvedl poslanec ANO Karel Rais.

„Pan předseda Vodička hlasitě vyslovil obavu, kterou sdílí většina občanů naší vlasti, se kterou se mi na veřejných setkáních lidé velmi často svěřují. Není možné celou problematiku zlehčovat a podceňovat, musí se však hlavně řešit příčiny,“ míní poslanec KSČM Ivo Pojezdný.

„Zamýšlet se nad tímto problémem nestačí, EU měla pružně a ihned reagovat na uprchlickou krizi. Dosavadní zkušenosti však signalizují, že právě to nedokáže a problém se bude vracet a gradovat, protože vstřícný postoj Německa zejména pro ekonomické migranty rozevřel dveře Evropy dokořán. Projev pana Vodičky chápu a neodsuzuji jej za jeho přímočará slova,“ říká poslankyně ČSSD Marie Benešová.

„Souhlasím,“ reagoval stručně na Vodičkova slova poslanec Milan Brázdil.

„Vnímám problém migrace téměř stejně,“ reagoval podobně poslanec ČSSD Stanislav Huml.

Vrchní zemský rabín se vymezil proti Vodičkovi

S kritikou Vodičky přišel vrchní zemský rabín Karol Sidon, který se za oběti nacistické vyhlazovací mašinerie pomodlil čelem k Jeruzalému. Na rovinu přiznal, že původně neměl v plánu mít proslov. „Židé mají poněkud jiné zkušenosti, protože sami zažili za války problém. Problém se státy, které jim neumožnily emigraci ze zemí, jež byly ohroženy nebo obsazeny Němci. Všichni zahynuli nejenom díky tomu, že je Němci vyvražďovali, ale také proto, že jim svět nežidovský, ale nakonec i židovský uzavřel cestu záchrany, a to bychom si měli uvědomovat právě v dobu, kdy přicházejí lidé, o kterých se říká, že by měli bojovat za svou svobodu. Ale my dobře víme, jak je to skoro nemožné. I moje generace zažila dobu, kdy většina lidí věděla, že komunistický režim je zločinný, ale taky jim nezbývalo nic jiného, než to přežít. Měli to štěstí, že většinou přežili,“ uvedl Sidon v předem nepřipraveném projevu.

Oběti z terezínského ghetta, vězení nacistického gestapa v Malé pevnosti i z koncentračního tábora v Litoměřicích, kde nacisté nutili pracovat své vězně i v podzemní továrně, vyrazili v neděli do Terezína uctít zástupci vlády a nejrůznějších institucí a spolků u při příležitosti 71. výročí osvobození tábora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…