Nová drsná hádka elity ODS: Parazite, pracuješ s psychopaty

06.09.2012 12:36

Spory o balíček daňových opatření dál rozdělují ODS. Rebelujícím poslancům se ve středu podařilo návrh ve sněmovně smést ze stolu, obratem jim premiér Nečas vzkázal, že hrubě porušili základní stranické zásady, a do toho přišla kritika i z Bruselu, kde se do stranických rebelů pustil předseda stranické frakce v europarlamentu Jan Zahradil.

Nová drsná hádka elity ODS: Parazite, pracuješ s psychopaty
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Na jeho facebookovém profilu se ve středu objevil „vzkaz pro všechny, co chtějí zachraňovat ideově čistý profil ODS bojem proti 1 % DPH“, čímž zopakoval oblíbený argument premiéra Nečase, že se jedná „jen o jedno procento“.  

Zahradil, který v minulosti působil jako poradce Václava Klause a stínový ministr zahraničí, vzkázal strážcům ideové čistoty, že si nevidí na špičku nosu. „Jestli kvůli tomu 1 % pokácíte vládu, tak vás ujišťuji, že se brzo nebudete muset starat o žádné DPH, ani o sazbu přímých daní, a ani o rozpočet,“ napsal Zahradil.

Starosti o rozpočet budou moci pustit z hlavy díky tomu, že jakákoliv jiná vláda, než je ta Nečasova, by  tuto pravomoc ochotně přepustila Bruselu. „A daně a rozpočty se pak brzy budou určovat v Berlaymontu (sídlo Evropské komise), potažmo na německém ministerstvu financí (když už to Německo všechno platí)."

„Tak jen směle do toho, hrdinové. Nezapomeňte si pak i rozpustit sněmovnu, protože už ji k ničemu nebudeme potřebovat,“ radí svým kolegům na závěr svého diskusního příspěvku.

Ty buď zticha, parazite!

Reakci na tento názor svého stranického kolegy poskytl pro ParlamentníListy.cz poslanec Jan Florián, jeden z těch, kteří ve středu hlasovali proti vládnímu daňovému balíčku. „Proti takovéto laciné rétorice se musím kategoricky ohradit,“ napsal.  Podle něj by měl Jan Zahradil více naslouchat. Hlasům uvnitř strany, ale i ostatním. „Za poslední dva roky neodpracoval pro ODS skoro nic, jedinou jeho reakcí je kritika a popírání volebního programu, se kterým jsme šli do voleb,“ píše o svém spolustraníkovi.

Navíc je podle něj evidentní, že Zahradil nerozumí, nebo ani nechce rozumět základním makroekonomickým principům. Navrhovaná změna daní je totiž ekonomicky zcela nesmyslná a právě proto ji Florián odmítl podpořit.

Podle něj by totiž právě takto nesmyslné daňové zatížení občanů bylo v rozporu se zájmy České republiky, kterých se Zahradil tak vehementně dovolává. Florián si myslí, že v případě, že Zahradil akceptuje tento daňový balíček, stává se jeho boj za národní zájmy pouze formálním.

„A pokud nehájí zájmy ODS a zájmy České republiky, stává se voleným a dobře placeným parazitem v socialistickém uskupení zvaném Evropská unie s garantovanou doživotní rentou,“ útočí na europoslance.

Bruselští psychopati co nevidět skončí

Právě instituce, kterou Zahradil reprezentuje, je podle Floriána nejčastějším nositelem podobných návrhů, proti kterým nyní vystupuje. „Osobně věřím, že tato byrokratická instituce, plná psychopatických úředníků, kteří nařizují suverénním státům nesmysly a účelově poškozují Českou republiku, brzy zanikne,“ věří.

A všichni bruselští parazité, včetně Jana Zahradila, budou muset začít život v normálním tržním prostředí. „Potom se můžou tito i jiní odborníci uplatnit v podnikatelské sféře a zapojit se do konkurenčního prostření či jinak prokázat svoje schopnosti.“

Jako příklad nesmyslných návrhů, kterými nás obšťastňují evropské instituce, uvádí tzv. energetické štítky, které by měla rovněž projednávat zářijová schůze Poslanecké sněmovny. V tomto případě budou poslanci přehlasovávat veto prezidenta republiky, který návrh označil za jeden z nejstrašnějších návrhů, co kdy viděl. „Je překvapivé, že takový zákon předložila tato vláda,“ rýpl si přitom do Nečasova kabinetu.

15 minut slávy

„Je to implementace EU, kterou vetoval i prezident Václav Klaus a za nesmyslnou ji označuje i ministr Martin Kuba,“ připomíná poslanec. Tato norma podle něj stejně jako Kalouskův balíček lidem tahá peníze z kapes a znepříjemňuje život. Proto ji, stejně jako navýšení DPH, nepodpoří.

Europoslanec Jan Zahradil ještě pro ParlamentníListy.cz replikoval na vyjádření poslance  s tím, že Floriánovi popřeje rád jeho 15 minut slávy. "Byly doby, kdy bych také udělal leccos pro titulek v novinách. Už jsem z toho ale vyrostl. Nepochybuji, že i pan Florián z toho vyroste," dodal Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo, Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…