Paroubkova podobizna opět ozdobí české ulice. Ve jménu hrdosti a tradice

07.03.2012 21:20

VÍME PRVNÍ Hrdost. Tradice. Spravedlnost. S tímto sloganem jde do blížícího se předvolebního boje lídr národních socialistů Jiří Paroubek. Bývalý premiér a předseda ČSSD se tak znovu objeví jako hlavní tvář předvolebních billboardů, tentokrát strany NS-LEV21.

Paroubkova podobizna opět ozdobí české ulice. Ve jménu hrdosti a tradice
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

Fotky Jiřího Paroubka budou opět zdobit ulice. A to již v blízké době. Národní socialisté hodlají zahájit svou kampaň s předstihem.

„Národní socialisté v tuto chvíli chtějí zvýšit povědomí o straně, a to formou komunikace značky a jejího předsedy Jiřího Paroubka,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz mluvčí strany Tomáš Sazima.

Národní socialisté oslaví 115. narozeniny

Podle Sazimy byl důvod pro heslo „hrdost, tradice, spravedlnost“ jednoduchý: „Jsme hrdí na tradici národně socialistické strany v naší zemi, která mimochodem letos v dubnu oslaví 115 let od svého založení. Spravedlnost ve smyslu spravedlnosti sociální je pak jedním ze základních cílů, který chceme v politice prosazovat.“

Tradice je pak sloganem, který se vztahuje k dlouholeté historii strany. Nová Paroubkova partaj letos v dubnu oslaví 115 let od svého založení.

Strana si během těchto let prožila světlá i tmavá období. Členem národních socialistů byl i druhý československý prezident Edvard Beneš a v období druhé světové války se její členové účastnili odboje proti nacistům.

Po únoru 1948 pak přichází méně šťastná minulost Paroubkovy nové strany. Česká strana národně socialistická byla spolu s lidovci součástí nechvalně známé Národní fronty.

Předčasná kampaň má své důvody

Nicméně strana, která zdůrazňuje svou dlouhodobou tradici, do voleb vstupuje předčasně paradoxně právě kvůli tomu, že se cítí být spíše stranou novou.

„Předvolební kampaň zahajujeme o něco dříve než ostatní politické strany, ale má to svůj logický základ. Chceme se představit. V rozumném měřítku nyní tedy bude komunikovat především značku a naše ideje a postupně přejdeme do volební kampaně,“ uzavírá mluvčí strany Tomáš Sazima.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…