Poslanci zamítli návrh KSČM na referendum k církevnímu majetku

16.12.2011 14:00

Sněmovna zamítla návrh KSČM, aby bylo k rozhodnutí o církevním majetku referendum. Dopadlo to podle očekávání, neboť už dříve tento návrh kritizovali zástupci koalice a její poslanci ho nyní označili za drzost.

Poslanci zamítli návrh KSČM na referendum k církevnímu majetku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Komunisté navrhovali ústavní zákon, podle kterého měli lidé uvést, zda by stát, kraje nebo obce měly na církve ještě převádět nějaký majetek. Takový návrh na referendum ale sněmovna podle očekávání zamítla. Vyrovnání s církvemi se tedy nebude řešit referendem, ale zákonem.

"Takovou drzost jsem ve sněmovně ještě nezažil, aby ti, co majetek ukradli, přišli s referendem, že jej nebudeme vracet," kritizoval návrh KSČM Marek Benda z ODS. Připomínal, že stát by se měl vyrovnat s církvemi i podle Ústavního soudu.

Podle komunisty Stanislava Grospiče by ale o církevních restitucích měli rozhodovat občané, a ne 281 zákonodárců. Benda to však spolu s dalšími poslanci odmítl. Otázka je podle něj navíc formulována tak, že by se týkala jakéhokoli budoucího převodu třeba i za úplatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…