Prázdniny poslanců: Plánujete Řecko? Paroubek informuje o situaci

22.07.2012 21:13

Doba prázdnin a dovolených je v plném proudu a volna se dočkali i poslanci. ParlamentníListy.cz proto oslovily některé z nich, kde a jak budou trávit dovolenou. Ukázalo se, že domácí prostředí má u většiny z nich přednost, a když jedou do zahraničí, tak většinou tam, kam jezdí Češi tradičně už léta.

Prázdniny poslanců: Plánujete Řecko? Paroubek informuje o situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek s chotí Petrou

„Já tu mám tolik pracovních restů, a navíc připravuji nějaký strategický materiál pro stranu, že někam jet, na to není ani pomyšlení,“ říká pro ParlamentníListy.cz poslanec za TOP 09 František Laudát. Materiál, který chystá, se prý týká energetiky a pořád nebylo dost času, aby se mu věnoval. „Rád bych to proto do podzimu nějak „dokopal“, aby ho bylo možné předložit k diskuzi,“ dodává. Dalším „odpočinkovým“ tématem jsou prý záležitosti v jeho volebním obvodě pražské TOPky, kde potřebuje vyřešit ještě nějaké problémy.

František Laudát: Stavím barák, musím šetřit

„Mám zahlcený počítač nevyřízenou poštou, což chci také zvládnout během léta, a mám k vyřízení nějaké petice, což bych rád také dal do pořádku,“ říká poslanec. Navíc jako účastník určitých nátlakových skupin chce prý docílit toho, aby se prý pohnula stavba dálničního okruhu.

Žádná výletní exotika Františka Laudáta tak prý letos nečeká. „Navíc stavím barák, takže musím šetřit,“ dodává poslanec. „Dovolená tak letos žádná nebude, je to všechno ve znamení práce,“ směje se Laudát.

Hlasování o nedůvěře vládě překazila zajímavou cestu

„Já měla být na volebním monitoringu v Náhorním Karabachu. Moc jsem se těšila, ale vzhledem k tomu, co se tu děje, jsem musela zůstat v Praze,“ řekla trochu smutně redakci Vladimíra Lesenská (ČSSD) během jednání o vyslovení nedůvěry vládě. Vzhledem k tomu, kolik jiných poslanců chybělo z obou stran, byl její smutek docela pochopitelný.

Dovolenou Vladimíra Lesenská neplánuje. „Možná vyrazím na nějaký víkendový výlet, ale jinak žádný únik z reality všedních dnů nebude,“ uvedla.

Kam bych jel? Vždyť nad námi pořád visí Damoklův meč mimořádek, říká Jandák

Na otázku, kam plánuje letošní dovolenou Vítězslav Jandák, se poslanec srdečně zasmál. „Nikam, vůbec nikam,“ co si tak asi mohu plánovat, když nám nad hlavou pořád visí ten Damoklův meč, že bude svolaná zase nějaká mimořádná schůze,“ říká ParlamentnímListům.cz.

Přiznal, že bude relaxovat v jižních Čechách, kde se cítí nejlépe. Na dotaz, zda bude někde na chaloupce, mávl rukou. „Kdepak, doma, na baráku budu, ve svém trvalém bydlišti. To tady v Praze se dá říct, že je to chaloupka. Tam u nás jsem doma,“ rozesmál se. „No, a jestli to snad vyjde, tak možná v září bych odjel na 4 – 5 dní na Istrii, kam jezdím už 30 let,“ dodal s mírnou pochybností.

Odpověď „pro všechny případy“ předsedovi klubu TOP 09 nevyšla

„Jde o široké spektrum problémů, které postupně analyzujeme, a snažíme se najít to nejlepší řešení. Je to odpověď na vaši otázku?“ uvítal redaktorku ParlamentníchListů.cz s lehce poťouchlým úsměvem Petr Gazdík, předseda klubu TOP 09. Když ale dotaz padl, připustil, že to asi nebude ta nejpřesnější odpověď. „Hergot, to je otázka. Tak tady se nevykroutím,“ dodal se smíchem.

S manželkou chce Petr Gazdík strávit víkend ve slovenských lázních. „Děti máme na prázdninách u babičky, tak si chceme užít takové nové líbánky, a pak chceme jet asi na týden do Bulharska,“ řekl poslanec. „Manželka už byla s dětmi na skautském táboře, já to bohužel musel letos vynechat, řekl se zjevnou „lítozávistí“ v hlase. „Trávil jsem tu čas schvalováním zákonů. Tak snad příští rok,“ dodal. Zbytek volného času prý stráví Gazdíkovi s přáteli. „Manželka, jako učitelka má v srpnu už stejně nějaká školení a já se mezitím už budu věnovat přípravě projednávání zákonů,“ uzavřel svůj dovolenkový program Petr Gazdík.

Oslovení komunisté žádnou zahraniční exotiku také neplánují

Poslanec za KSČM Miroslav Grebeníček bude trávit čas dovolené doma. „Mám rozepsanou nějakou knihu, a také si budu užívat na zahradě,“ řekl ParlamentnímListům.cz. „A když bude dobré počasí, tak se tu a tam půjdu s vnoučaty vykoupat,“ dodává.

Ani jeho stranický předseda Vojtěch Filip žádnou exotickou dovolenou nechystá. „Budu doma, u nás v jižních Čechách a zatím neplánuji vůbec nic,“ řekl redakci. „Nějaký čas jsem už byl na chalupě, tak uvidíme,“ dodal.

Jiří Paroubek zůstává věrný Řecku

„Já už na dovolené byl, v Řecku,“ říká předseda národních socialistů LEV21 Jiří Paroubek. Teď prý bude 14 dnů na chatě. „Budu sice jezdit do práce, ale z chaty,“ upřesňuje. „Pak bych chtěl ještě jet tak na dva týdny do Řecka. Na dotaz redakce, jaká je podle něj nyní situace v Řecku pro turisty, řekl, že na ostrovech na okraji Řecka, kam jezdí, fungují služby normálně. „Lidé se tam chovají hezky, pláže jsou čisté, moře teplé, jako ve vaně, takže pro dovolenou jako stvořené. Samozřejmě pro lidi, kteří tam žijí a pracují to asi tak jednoduché není,“ říká ParlamentnímListům.cz Jiří Paroubek.

Jaroslav Foldyna se vrací ke svým kořenům do Srbska. Jede i na pouť sv. Jiljí

„Já plánuji pořád něco," říká Jaroslav Foldyna (ČSSD). „Na konci července plánuji takovou polopracovní návštěvu Bělehradu,“ sděluje poslanec. Zajímá ho tamní situace, protože se v Srbsku nyní formuje vláda a rád by se tam potkal s přáteli. Zároveň by chtěl prozkoumat další možnosti spolupráce Srbska s Českou republikou.

„A navíc, 3. srpna je svátek sv. Jiljí, to je veliká pouť v místech, kde se moje maminka narodila,“ vysvětluje svůj návrat ke kořenům Foldyna. Když prý člověk vidí Bělehrad, vidí Srbsko. Když ale vidí vesnice, nahlíží do samého nitra Srbska. „A já bych svým přátelům, s nimiž pojedu, chtěl ukázat Srbsko zevnitř,“ říká poslanec ParlamentnímListům.cz. Konec srpna by chtěl strávit v Černé Hoře. „Rád bych navštívil černohorskou Budvu a odpočinul si tam,“ prozrazuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…