Slovenský prezident Andrej Kiska dorazí do Prahy 9. července

23.06.2014 14:10

VÍME PRVNÍ Nový slovenský prezident Andrej Kiska přicestuje podle informací ParlamentníchListů.cz na oficiální návštěvu České republiky ve středu 9. července. Redakci to potvrdil důvěryhodný zdroj obeznámený s děním na Hradě.

Slovenský prezident Andrej Kiska dorazí do Prahy 9. července
Foto: KPR - Jiří Ovčáček
Popisek: Český prezident Miloš Zeman se svým slovenským protějškem Andrejem Kiskou

Po rozdělení Československa na dvě samostatné země se stalo tradicí, že každý nový prezident vždy na svoji první oficiální zahraniční cestu míří do druhé země. Tak jako byl v dubnu 2013 Miloš Zeman zhruba měsíc po své inauguraci v Bratislavě, v červenci do Prahy dorazí nová hlava slovenského státu Andrej Kiska.

Cesta nového slovenského prezidenta by se podle informací ParlamentníchListů.cz měla uskutečnit konkrétně ve středu 9. července.

Redakce se obrátila na tiskového mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka s dotazem, zda může datum 9. července potvrdit. „Mohu pouze potvrdit, že nový prezident Slovenské republiky zavítá do Prahy na počátku července,“ sdělil k tomu Ovčáček.

Nicméně je známo, že prezident Zeman plánuje v samém počátku července vyrazit na zhruba týdenní dovolenou na svoji oblíbenou Vysočinu. Je tedy zřejmé, že v prvních červencových dnech se Kiskova návštěva České republiky uskutečnit nemůže, což termín 9. července nepřímo potvrzuje.

Prezidenti Miloš Zeman a Andrej Kiska se setkali už minulý týden v Budapešti při vzpomínkové akci na události roku 1989 spojené s pádem komunistických režimů ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…