Sněmovna dnes projedná vydání poslance Chaloupky policii

12.06.2012 14:48

Poslanci budou rozhodovat o vydání Otto Chaloupky (VV) k trestnímu stíhání již dnes. Policie chce Chaloupku obvinit pro podezření z přijetí úplatku od bývalého asistenta. Poslanec ale vinu odmítá .Na programu tento bod dosud nebyl, dnes jej ale poslanci do programu odhlasovali.

Sněmovna dnes projedná vydání poslance Chaloupky policii
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

Mandátový a imunitní výbor nedal sněmovně přitom žádné doporučení ohledně vydání poslance Věcí veřejných Otto Chaloupky k trestnímu stíhání. Jeho členové se totiž na názoru neshodli. Výbor ale přitom už jednal o Chaloupkovi několikrát. Vždy ale debatu přerušil s tím, že potřebuje víc informací od policie.

Chaloupka údajně po svém asistentovi požadoval, aby mu odevzdával část platu. Poslanec vinu odmítá a tvrdí, že šlo o domluvu. Peníze prý sloužily na předvolební kampaň. Chaloupka se také obává případné předpojatosti soudu. 

Předseda Věcí veřejných Radek John se za svého kolegu nedávno postavil. John řekl, že prý o kauze má pochybnosti. „Velmi bych se divil, kdyby Věci veřejné se znalostí tohoto příběhu přistoupily na kvalifikaci, že pan asistent pro prestižní místo asistenta byl ochoten platit úplatek. Vůbec ta představa prestižního místa asistenta je směšná představa nějakého policisty,“ uvedl John nedávno pro Český rozhlas.

Šéf mandátového a imunitního výboru a ČSSD Bohuslav Sobotka naopak prosazoval, aby výbor poslancům doporučil Chaloupku vydat. 

„Jsem přesvědčen, že tady není důvod, aby byla uplatněna poslanecká imunita, bohužel můj návrh nezískal dostatek hlasů. Pokud jde o zástupce VV, tuším, že hlasovali proti návrhu, aby výbor doporučil poslance vydat,“ řekl Sobotka. 

B. Sobotka: Nechceme, aby byla kauza Lesů ČR zametena pod koberec

ČSSD dnes opětovně navrhovala zařazení bodu o hospodaření Lesů ČR. Jak uvedl šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, v Lesích ČR se směňuje státní majetek,  a prodává se bez toho, aby se tam dělala výběrová řízení.

„Vláda na tento závěr NKÚ dosud vůbec nereagovala. To nás překvapilo a my bychom neradi, aby tato věc byla zametena pod koberec,“ zdůvodnil návrh B. Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…