To je fakt něco odporného. Dobytek, idiot. Stupidní Obama. EU je kolonií USA. Prezident USA pochválil Merkelovou kvůli imigrantům a toto nám řekli Filip, Keller či Okamura

27.04.2016 4:41

ANKETA Americký prezident Barack Obama v rozhovoru pro německý deník Bild pochválil „odvážný postoj“ Angely Merkelové k uprchlické krizi, kdy prokázala „skutečně morální a politické vedení“. Německo by podle něj nemělo samo nést celé břímě uprchlické krize a dohoda s Tureckem byla „krokem ke spravedlivějšímu rozdělení této odpovědnosti“.

To je fakt něco odporného. Dobytek, idiot. Stupidní Obama. EU je kolonií USA. Prezident USA pochválil Merkelovou kvůli imigrantům a toto nám řekli Filip, Keller či Okamura
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Anketa

Kdo by porazil Zemana?

0%
1%
2%
89%
hlasovalo: 9955 lidí

Merkelová je podle něho „strážkyní Evropy“. Obama ve svém projevu v Hannoveru řekl, že USA a celý svět potřebují jednotnou Evropu. Populisté se podle něj snaží svalovat své problémy na jiné – imigranty a muslimy.

Spojené státy potřebují jednotnou Evropu

„Myslím, že postoj kancléřky Merkelové v uprchlické krizi, stejně jako mnoha Němců, byl odvážný,“ řekl prezident Spojených států, podle kterého Merkelová prokázala „skutečné morální a politické vedení“. „Německo by nemělo samo – nebo několik dalších států – nést celé břímě (krize),“ dodal Obama, podle kterého „nedávná dohoda mezi Evropskou unií a Tureckem (o migraci) byla krokem ke spravedlivějšímu rozdělení této odpovědnosti“. Merkelovou označil za „strážkyni Evropy“.

 „Dnes jsem přišel sem, abych řekl, že Spojené státy a celý svět potřebují silnou a prosperující jednotnou Evropu,“ řekl Obama ve svém projevu v Hannoveru. Americký prezident také varoval před populisty: „Snaží se svalovat své problémy na jiné, kteří se modlí jinak, ať už jsou to imigranti, muslimové.“

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech amerického prezidenta o Merkelové, imigrační krizi, sjednocené Evropě a populistech a migrantech myslí. Drtivá většina Obamova slova odsoudila a někteří naznačili, že se zbláznil. Někteří míní, že se mu sjednocená Evropa lépe ovládá a vyhovuje mu migrační krize, kterou prý USA způsobily.

Už aby Trump udělal v USA pořádek

„No a proč by Obama Merkelovou nechválil, když to USA prospívá a Evropu ponižuje? To je fakt něco odporného,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Už aby Trump udělal v USA pořádek. Obama se velmi diskredituje svým lobbováním za Turecko a prezidenta Erdogana. Je mnoho sil, které chtějí bezvízový přístup pro Turky do EU, a tomu musíme zabránit společně s Pegidou a dalšími protiislámskými hnutími v Evropě,“ říká předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Obama má pravdu v jediné věci: Ano, Merkelová zaujala ‚odvážný‘ postoj, když se postavila životním zájmům všech Evropanů navzdory zdravému rozumu a vší logice – jinak ovsem stěží šlo vyslovit větší pitomost – kriminalitu v Evropě ‚kupodivu‘ nezvyšují Obamovi populisté, ale muslimští migranti. Bezpečnostní hrozbou pro Evropu a celou planetu nejsou političtí oponenti Merkelové a Obamy, ale Obama, Merkelová a Juncker,“ říká předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„V mnohém má pravdu. Jestli bude dohoda s Tureckem krokem k větší spravedlnosti si nejsem jist,“ odpověděl čestný předseda TOP 09 a předseda Zahraničního výboru sněmovny Karel Schwarzenberg.

„Nevídané, neslýchané. Prezident Obama si těmito iracionálními a stupidními slovy zřejmě koleduje o přehodnocené svéprávnosti a způsobilosti k právním úkonům? Začíná být nebezpečný nejenom občanům USA, ale i sám sobě. Fotí se a poplácává po ramenou s Castrem a Evropany bude zrovna on trénovat na lidských právech? Ubohé a směšné. Bože, ochraňuj Ameriku... Radujme se a těšme se všichni ve zdraví už z brzkého odchodu tohoto neomarxisty z Bílého domu! Amerika a potažmo i celá Evropa zoufale potřebuje silného republikána, který nelže, až se mu od úst práší, nenosí růžové brýle a který vrátí světovou zahraniční politiku z naivního idealismu do tvrdého realismu, kam patří. Pokud chceme jako západní civilizace přežít,“ řekla ParlamentnímListům.cz první místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS Jana Černochová.

„Obama jako krtek v saúdském žoldu a velký podporovatel radikálního islámu vnímá zájmy Evropy a světa nutně jinak než Evropané či potažmo nemuslimská většina světa. Pokud by se nějaký evropský politik chtěl rozhodovat správně, stačilo by dělat opak Obamových rad. Proč to Merkelová neví, to netuším. Možná je jen úplně bláznivá,“ říká předseda Bloku proti islámu Martin Konvička.

Plotem a střelbou!

„Souhlasím s názorem, že pro řešení současných problémů, zejména těch bezpečnostních, je třeba mít silnou a jednotnou Evropskou unii. To ovšem nemůže znamenat, že rozhodovat o tom, co je správné pro Evropany, budou například Německo či kancléřka Merkelová. Tady spíše souhlasím s názorem, že staré členské země EU nerespektují názory nových členů a také názory občanů EU. Tohle se mimo jiné ukazuje na řešení migrační krize, poklesu důvěry ve vládní strany, v růstu radikalismu ve společnosti či ve výsledcích voleb, kde dostávají přednost populisté a nacionalisté,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Co se týká dohody s Tureckem, byla jediná možná pro zastavení přílivu migrantů takzvanou balkánskou cestou. Ostatní země regionu MENA prozatím na podobnou smlouvu přistoupit nechtějí, přitom uprchlická vlna si najde jiné cesty do Evropy, například přes Libyi či Maroko. Pokud pan prezident Obama hovoří o solidaritě, pak předpokládám, že i USA začnou být solidárnější s EU, a to zejména při snížení negativních dopadů současné migrační krize,“ dodal Seďa.

„Pokládám vyjádření Obamy v kontextu se zcela opačnou politikou USA v této migrační krizi za nebetyčné pokrytectví. Jeho hodnocení je mimo realitu. Ničemu kromě ega kancléřky neprospěje a jenom přileje olej do ohně. Jediné pozitivum je, že tento prezident za pár měsíců skončí a dopady jeho slov s ním,“ uvedl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Rozhodně nesdílím nadšení prezidenta Baracka Obamy, který se s blížícím koncem svého volebního období přijel do Evropy pouze rozloučit, a proto se snaží rozdávat úsměvy na všechny strany. Výsledek ‚odvážného postoje‘ paní Merkelové znamená, že musíme čelit nekontrolovatelnému přílivu nelegálních imigrantů, během kterého se nám každý den dostávají do Evropy lidé napojení na Islámský stát. Můžeme vidět no-go zóny, které v Německu vznikají, sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem či postupný kolaps německého sociálního systému. Paní Merkelová nedokáže ochránit ani vlastní občany, jak ji pak můžeme nazývat ‚strážkyní Evropy‘?“ připomněl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Místo opakování stále stejných frází by se pan prezident Obama měl jít nejdříve přesvědčit o skutečné momentální situaci v Evropě! Přesně tento strach nazývat věci pravým jménem a politická pseudokoreknost přivedly Evropu na okraj propasti. Jeho slova považuji za vrchol pokrytectví. Jak chrání USA svou hranici s Mexikem? Plotem a střelbou! Tímto způsobem chrání jednoduše své území před nelegálními migranty a nás označují za rasisty či populisty,“ dodal Černoch.

Obama vidí zájem Evropy. Merkelová je největší přínos východní Evropy

„Nelze asi očekávat, že by Obama jednoho ze svých nejbližších evropských spojenců při oficiální návštěvě kritizoval, zvláště když byly jejich vztahy dříve pošramoceny odposlechovou aférou. Jeho postoj může být i jistým vzkazem přes oceán směřujícím k postojům Donalda Trumpa,“ komentovala europoslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

„Osobně jsem přesvědčen, že prezident Obama vidí zájem budoucnosti Evropy lépe než mnoho z těch, kdo si ukřivděně stěžují na údajný útlak z Bruselu a byli by ochotni pod fáborky naší ‚suverenity‘ pochodovat v zájmu nikoli našem, nýbrž východního imperiálního medvěda. Možná bych za sebe amerického prezidenta mírně doplnil v jediném, protože z dálky mohou věci splývat: Angela Merkelová není jen strážkyní Evropy, jak o ní řekl Barack Obama – ze dnes žijících lidí také reálně představuje zřetelně a viditelně největší přínos, který Evropě současnosti dokázala zpoza byvších zdí a plotů dát někdejší komunistická Evropa východní,“ domnívá se poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Je zvláštní, když si vzpomenu na zabezpečené hranice mezi USA a Mexikem, a při přísné imigrační politice, která v USA bezesporu je, že pan Obama chválí v Evropě, v Německu, něco jiného. Paní Merkelová je jednou z těch, kdo EU zaprodali Turecku. Je jednou z těch, jejichž rozhodování působí velmi negativně na zachování EU. I díky jejímu přístupu v Evropě vyhrávají nebo minimálně velmi posilují nacionalistické a ultrapravicové strany zpravidla s odstředivou politikou vůči EU. Já se jen mohu domnívat, komu je to prospěšné,“ říká předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

„Pokud má pan prezident Obama dojem, že je třeba Německu pomoci, může si vzít z Německa každý rok půl milionu ekonomických migrantů do USA. To by Merkelové nejvíce pomohlo. Jinak jsou jeho slova prázdná a bezcenná. Neřekl bych, že politici v Evropě – podle Obamy populisté – jsou jiní než politici v USA. I on musel být pro své vítězství v prezidentských volbách populistou. Jinak by nevyhrál,“ míní senátor Jaroslav Zeman.

„Myslím si, že žádná z těchto Obamových tezí by nesnesla konfrontaci s realitou. Já osobně se nedomnívám, že za všechno mohou muslimové. Velký díl viny nese válečnická politika tohoto povedeného nositele Nobelovy ceny míru,“ uvedl europoslanec ČSSD Jan Keller.

Američané se chovají jako dobytek. EU jako kolonie USA

„Jedna větší blbost, no raději řeknu hloupost, než druhá. Postoj Merkelové určitě nepovažuji za odvážný, ale postoj hloupý, ignorující nebezpečí, které jím pro Evropu připravila. Jestliže Obama vyzdvihuje skutečné morální vedení Německa, pak bych rád věděl, kde je jeho morálka, když chce, nemýlím-li se, přijmout deset tisíc uprchlíků k nim. Jak se dívá na betonovou, snad pět metrů vysokou zeď, kterou se oni chrání proti přílivu migrantů? Poněkud podivná morálka, zdá se mi. Navíc jsem-li přesvědčen, že za migrací do Evropy stojí právě Američané, ale to jsem řekl již mnohokrát. Chovali a chovají se na Blízkém východě jako dobytek. Dohoda s Tureckem? Vždyť Erdogan nestoudně vydírá Evropu, a nejen vydírá, on i vyhrožuje. Nezaplatíte? Otevřu hranice! Nedáte-li bezvízový styk, otevřu hranice a tak dále,“ uvedl senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava.

„A Evropa? Poslušně to výpalné platí, aby tam migranti zůstali. Dohodne bezvízový styk a ti, za které platí, přes Turecko zaplaví Evropu a skoncují s ní. Co se Osmanu nepodařilo, když stál před Vídní, završí nyní! Amerika bude radostí bez sebe. Její cíl naplní někdo jiný. Proto se také Obama v Hannoveru lísal. Ve skutečnosti nepotřebuje silnou, ale slabou Evropu! To je jejich cíl, aby ji mohli lépe ovládat. Chce EU jako kolonii USA. Svalovat to na populisty je pro něj jednoduché. Jenže si zaměňuje populismus s přirozenou obrannou reakcí na šílené plány zničení našeho domova, kterým je Evropa. Vezmeme-li jeho názor, pak by těmi populisty už pomalu, ale jistě byli většinově občané Evropy,“ dodal Doubrava.

„Z úhlu mého pohledu jde o další z četných amerických pokusů o destabilizaci Evropy a jejího hospodářského vlivu, i když v tomto případě jen pokusem deklaratorního charakteru. Tím faktickým bylo spuštění a dále i řízení toku migrace do Evropy za účelem rozvracení jednotlivých národních států a následného vytvoření evropského superstátu, který by byl Spojenými státy a jejich kapitálem mnohem lépe ovladatelný. V Obamově prohlášení tak spatřuji samotný vrchol pokrytectví. Toho, že by nevěděl, jaký je reálný stav v souvislosti s migrací na ‚starém‘ kontinentě, se zcela jistě neobávám,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

Nerad bych urazil hlavu USA...

„Promiňte, to se nedá komentovat, dopustil bych se urážky amerického prezidenta,“ reagoval poslanec ANO Pavel Plzák.

„USA mají velký podíl na migrační krizi, takže budou chválit každého, kdo přispěje k nějakému řešení svými prostředky, jen aby je to moc nestálo. Obamovi bych uvěřil, pokud by si USA převzaly určitou část uprchlíků do svých států. A pokud by mírotvorně chápaly jednotu Evropy včetně Ruska. Jinak je to stále o tom ´rozděl a panuj´. Jejich prioritou stále zůstává zisk z obchodování se zbraněmi a surovinami i tam, kde hrozí války, což je smutné,“ uvedl senátor KSČM Václav Homolka.

„Bez komentáře. Protože nerad bych urazil hlavu USA. Nicméně buď je pan prezident Obama opět zcela mylně informovaný, což je skoro standard, nebo ochořel. Nebo nemá Evropu z duše rád,“ odpověděl podobně poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Přesně tak vypadá populismus USA, když stavějí ploty na mexické hranici a tvrdě potírají imigranty. Je to pouze snaha přesunout sliby USA v Turecku na Evropu. Obrovská turecká armáda má chránit hranice NATO a Turci to nechtějí dělat zadarmo. Obama ve funkci zklamal Američany, viz zdravotnictví, a Merkelová zklamala Němce, viz migrace, tak se navzájem chválí, když to neudělá jejich vlastní lid,“ míní poslanec KSČM Leo Luzar.

„Německo nese takové břímě, jaké mu Angela Merkelová zařídila,“ reagoval senátor ODS Jiří Oberfalzer.

„Pasovat Angelu Merkelovou do pozice ‚strážkyně Evropy‘ mi přijde skutečně poněkud přehnané. Domnívám se, že je právě jeden z největších problémů současné EU, že se pouze necháváme vést německou kancléřkou a bez jejího souhlasu se pomalu nic neudělá. Země V4 pak musejí polykat dost hořkých pilulek, a i proto v EU bují populismus. Ostatní státy se cítí nezapojené a opomíjené, a to platí i u občanů. Je chybou, když populisté svádějí vše na uprchlíky, a stejně hloupé je, když se vše zase svádí na populisty. Musíme si uvědomit, že problém je i v samotné politické realitě EU,“ uvedla europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

Obrovské bezpečnostní riziko

„Merkelová sama na lednovém setkání s podnikateli přiznala, že situaci s přijímáním uprchlíků nemá pod kontrolou. V Německu se v současné době vyskytují statisíce uprchlíků, o kterých vláda nemá žádné informace. To vnímám jako obrovské bezpečnostní riziko, a nerozumím tak Obamovým ‚chvalozpěvům‘. Co vlastně chválí. To, že celé Evropě hrozí obrovské riziko? Zamysleme se,“ podotkl senátor ČSSD Petr Gawlas.

„Slova prezidenta Obamy se rozplývají jako lehký vánek v krásném dni. Neznalý by lehce mohl uvěřit tomu, že úmysly USA jsou čisté jako lilie, kdyby pravda nebyla zcela jiná. Od hlavního viníka těchto událostí to zní opravdu velmi falešně. Jaképak spravedlivé rozdělování uprchlíků má asi na mysli? A to, co udělala paní kancléřka, budou hodnotit především němečtí občané, a nikoli Obama,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Merkelová strážkyně Evropy? Už dlouho jsem se tak nezasmál,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Prezident USA Barack Obama je v souvislosti s podporou migrační politiky otevřené náruče německé kancléřky Angely Merkelové buďto mimo realitu, nebo nemá s vývojem v Evropě dobré úmysly. Negativní dopady masové nelegální migrační invaze z islámského světa jsou zřejmé, a to nejen z bezpečnostního, sociálního a kulturního hlediska. Evropa není nafukovací a masivní příval nelegálních ekonomických uprchlíků nemůže z dlouhodobého hlediska zvládnout. V tomto směru má pravdu bývalý kancléř Helmuth Kohl. Ten řekl, že uprchlická krize má řešení na místě, v dotyčných postižených regionech. A tam by podle něho měla Evropa s ohledem na humanitární aspekty pomoci. Kohl zdůraznil, že řešení neleží v Evropě, která nemůže být novou vlastí pro miliony lidí ze světa, kteří se ocitli v nouzi,“ uvedl poslanec ČSSD Richard Dolejš.

„Podle mého názoru USA nesou za destabilizaci na Blízkém a Středním východě z politického, ekonomického a vojenského hlediska největší díl spoluodpovědnosti. Proto mají i velké máslo na hlavě ohledně následného procesu souvisejícího s migrační krizí. Náklady však nese jako užitečný idiot pouze Evropa a prezident USA dělá, že se ho to netýká. Z tohoto hlediska bych od prezidenta Obamy očekával více pokory a konkrétní nabídku, jak napravit důsledky dopadů politiky USA. Tedy plán, jak přispět ke stabilizaci arabského a afrického světa a jak pomoci Evropě zastavit masivní nelegální migrační vlnu. To se nestalo. Pokud Barack Obama moralizuje a vidí naopak cestu pouze v nesmyslné bezbřehé vítací politice, tak proč se s Angelou Merkelovou nepodělí a nepřijme na území USA alespoň polovinu nelegálních migrantů mířících do Evropy? Jen tak by svá moralizující slova naplnil v konkrétní skutky. V opačném případě jde pouze o fráze, nebo v horším případě realizaci politiky chaosu, tedy velmocenské bezohledné politiky ‚rozděl a panuj‘,“ dodal Richard Dolejš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…