Ve vašich rukách nechcípla, vyděsil znovu mocný ódéesák Marka Bendu

17.06.2013 10:11

ParlamentníListy.cz mají k dispozici další SMS, kterou vlivný člen regionální rady pražské ODS Tomáš Hrdlička poslal předsedovi poslaneckého klubu ODS a místopředsedovi pražské ODS Marku Bendovi.

Ve vašich rukách nechcípla, vyděsil znovu mocný ódéesák Marka Bendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

Anketa

Co se má dít dál?

hlasovalo: 2837 lidí

Hrdlička se v ní vyjadřuje k současné politické situaci kolem aféry s policejním zásahem a zatčením blízké spolupracovnice Petra Nečase Jany Nagyové.

Nečas se Svobodou zvládli likvidaci ODS rychle

„Ahoj Marku a vy ostatní, kterým se dostane do rukou tato SMS, tak už to trápení máme za sebou. Na likvidaci ODS nečasovsko-svobodovské partě stačilo 18 měsíců,“ píše na úvod Hrdlička, který v poslední době důrazně kritizoval politiku Petra Nečase a Bohuslava Svobody.

Nečas přišel o post premiéra a Svoboda zase o post primátora. Funkci pražského primátora obsazovala ODS v posledních dvaceti letech.

„Ono o slušnosti, poctivosti a pracovitosti totiž nestačí jenom mluvit, ale musí se podle toho člověk chovat. Stejně tak nestačí platit novináře, neboť podle dřívějších zkušeností jiných 'čestných a oblíbených' (Václav Fischer, Stanislav Gross, Petra Buzková, Pavel Bém) všechny a napořád, to fakt nezaplatíš (Jsou i výjimky. Například Pečinka, Šídlo, Šafr – ty udržíš),“ píše dále Tomáš Hrdlička.

Pravda nechcípla

Patrně narážel na to, že Nečas se stal předsedou ODS s étosem poctivosti a čestnosti a nyní jeho nejbližší spolupracovnice čelí obvinění a podobná aura slušnosti byla šířena kolem exprimátora Bohuslava Svobody, který je nyní obviněn v kauze Opencard.

„Na závěr si dovolím malou osobní parafrázi: Pravda nezvítězila, ale zůstala. To je naděje do budoucna, neboť naštěstí ve vašich rukách nechcípla,“ zakončil svůj vzkaz svému kolegovi Marku Bendovi Tomáš Hrdlička.

Jak informovala iDnes.cz, Hrdlička již před tím jednu SMS Bendovi poslal.  "Marku, nezoufej. Konečně se ukazuje, kdo jsou ti čestní v ODS. Zítra se vracím z exilu a zbavím ODS podezřelých kriminálníků, obviněných, případně obžalovaných osob. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Vůbec nevadí, že půlka Úřadu vlády a bývalé vedení pražské ODS, respektive magistrátu, jsou zatím neodsouzení zločinci. Drž se. Už se blížím. T. H." 

Páté prohrané volby v řadě

Hrdlička kritizoval nynější vedení celostátní i pražské ODS delší dobu. Toto například řekl v únoru v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz:

„Narozdíl od Petra Nečase si nemyslím, že takto vnímá krizi v ODS jenom členská základna strany na Praze 10. Narozdíl od Petra Nečase si nemyslím, že páté volby v řadě, které ODS nevyhrála, nejsou důvodem k hlubokému zamyšlení nad tím, co děláme špatně. Vždy je třeba začít hledat chyby nejprve u sebe. Narozdíl od Petra Nečase si nemyslím, že jsme se byť jenom trošku přiblížili k našim předvolební slibům z roku 2010.“

Modrý Titanic ODS

„Pokud nám živnostník, učitel, lékař, prostě náš volič, neuvěří, že se snažíme pro něj něco dělat a prosazovat program strany, tak nemáme šanci. Slyšel jsem názor, že tvrdé jádro voličů se smrsklo na tu podporu, kterou získal v prezidentské volbě Přemek Sobotka. Mám velkou obavu, že na tom něco pravdy je. Proto při vší úctě k panu předsedovi, Tomáš Hrdlička, topič první třídy na lodi zvané Titanic volá na kapitánský můstek: 'Pojďme s tím něco udělat. V lodi je velká díra a dost do ní teče. Jestli se něco nestane, tak naše cesta směřuje do pekel.' Není to o tom, že chci ukazovat prstem na viníky. Chci konstruktivně hledat nápravu a tu loď opravit. Místo toho, abychom se bavili věcně o obsahu, ukazujeme na to, kdo to říká,“ řekl ódésák.

Hrdlička varoval před tím, že ODS může brzy nahradit nějaká nová autentická pravicová strana: „Neuvědomujeme si, že svým postojem vytváříme prostor pro vznik nějaké autentické občanské pravicové alternativy, která může vyrůst pouze na našich osobních chybách. Při dnešní kondici ODS mám obavu, že právě taková pravicová občanská alternativa, za kterou ale nepovažuji TOP 09, by znamenala skutečný začátek konce ODS. To nám může zlomit vaz. Nepochybně by nás čekal odliv řady pracovitých starostů, místostarostů a radních. To by znamenalo odkrvení či vykrvácení ODS, protože tito lidé jsou krví ODS. Je za rok a půl čekají volby. A ponesou odpovědnost za něco, co skutečně nezpůsobili.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…