Zadýchaný Bendl na Zaorálka: Jste zlatej…

14.06.2012 14:26

Schvalování zákonů v rychlém sledu poté, co se sněmovna nezabývala dnes dopoledne interpelacemi, zavdalo humornému dialogu mezi ministrem zemědělství Petrem Bendlem (ODS) a místopředsedou sněmovny Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Bendl totiž ke sněmovnímu pultíku dorazil zcela zadýchaný. Do jednacího sálu totiž běžel. "Jste zlatej,“ odvětil pak Zaorálkovi, který mu řekl, že počká, až se vydýchá. Poslanci měli v tu chvíli projednávat protipovodňová opatření, která byla realizována v loňském roce. Problematika ovšem spadá do gesce ministerstva zemědělství.

Zadýchaný Bendl na Zaorálka: Jste zlatej…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Petr Bendl

Zpráva o protipovodňových opatřeních byla tou, na níž musel ministr zemědělství Petr Bendl přímo chvátat ze zemědělského výboru. Asi nepočítal s tím, že poslanci zákon začnou projednávat dřív.

Zaorálek ale Bendla ještě předtím sháněl. Jako předsedající schůze pak Zaorálek řekl: "Bylo by dobré, kdybyste tu někde přilákali pana ministra Bendla. Byl tady, před chvílí tady ještě byl. Ale už není," posteskl si Zaorálek. Bendl totiž předtím uváděl návrh zákona o Státním pozemkovém úřadu, ale poté z jednacího sálu zase zmizel.

"Omlouvám se, jenom se vydýchám, neboť jsem byl na jednání zemědělského výboru," řekl zadýchaný Bendl ve chvíli, když dorazil za sněmovní pultík. „Já počkám," podotkl Zaorálek. Na to mu ministr odpověděl slovy: "Jste zlatej."

Zaorálek na to poznamenal, že chápe, že jednání sněmovny postupuje rychle, ale je nutné se tomu přizpůsobit. "Kdybyste mě viděl, jak jsem běžel, tak jste věděl, že jsem se snažil přizpůsobit tempu sněmovny, akorát jsem se u toho zadýchal," dodal na to Bendl a začal se věnovat protipovodňovým opatřením. Poslanci se ale celé nastalé situaci smáli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…