Do mrtvol se nekope, řekl Zeman před lidmi na adresu Schwarzenberga. A perel bylo víc

13.01.2014 12:04

Prezident Miloš Zeman s manželkou zahájil třídenní návštěvu Karlovarského kraje. Prezident se tak po listopadovém úrazu a následné rekonvalescenci vrátil k běžnému programu, jeho návštěvy krajů budou dál pokračovat. Po soukromém setkání prezidentského a hejtmanského páru podle reportéra ParlamentníchListů.cz jako tradičně Miloš Zeman debatoval s krajskými zastupiteli.

Do mrtvol se nekope, řekl Zeman před lidmi na adresu Schwarzenberga. A perel bylo víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Pokud jste sledovali Moravcův pořad se Zemanem... Choval se dle vás někdo neslušně?

84%
12%
hlasovalo: 8203 lidí

Při diskusi Zeman vyjádřil přání, aby úspěšní starostové a hejtmani z Parlamentu vytlačovali ty poslance, kteří v životě nic neřídili. Prezident rovněž při výčtu programu poznamenal, že vedle úspěšných obcí a podniků se podivuje, když jedna z obcí buduje akvapark, přestože nemá dostatečné množství vody.

Vedle regionálních témat ale zazněla i kritika bývalých vládních činitelů. Jednak si někteří zastupitelé stěžovali, že tehdejší Nečasova vláda nemluvila s hejtmany. „Otevřená diskuse je základem a mluvit by spolu měli i oponenti,“ řekl prezident.

Zmínka byla také o bývalém ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Prezident totiž vyzdvihl německou vízovou politiku, z níž se prý máme co učit. „Nechci kritizovat bývalého ministra zahraničí, protože do mrtvol se nekope,“ rýpl si Miloš Zeman. Podle něho si český stát škodil i tím, když ve světě rušil ambasády a konzuláty. Stejně tak bychom mohli vydávat mnohem více víz, které by podle Zemanovy představy měli mít právo udělovat i honorární konzulové.

Miloš Zeman během pondělí navštíví legendární porcelánku Thun v Nové Roli, Jáchymov a navečer bude debatovat s občany v karlovarském hotelu Thermal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…