Hamáček ke kauze odvolávání Staňka: Počkáme ještě do úterý

29.06.2019 14:19

Sice předseda ČSSD Jan Hamáček nejprve uváděl, že ohledně ministra kultury Antonína Staňka a jeho odvolání musí být jasno do konce června, v rozhovoru pro Novinky.cz řekl, že sociální demokracie počká s reakcí na výsledek úterní schůzky premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem.

Hamáček ke kauze odvolávání Staňka: Počkáme ještě do úterý
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček po zvolení předsedou ČSSD

„Premiér mi řekl, že situaci chce řešit a že ji chce řešit co nejrychleji. A že požádá o schůzku s panem prezidentem a dostal termín v úterý. To je dostatečná snaha pana premiéra situaci vyřešit. Ale výsledek nepředjímám. Nepřipadá mi rozumné, abychom oznamovali něco předtím, než se sejde prezident s premiérem a se mnou,“ uvedl v rozhovoru Hamáček, proč došlo k posunu „ultimáta“. Reakci na výsledky schůzky říkat nyní nechce, počká si na skutečnost. 

  • Původní text ZDE

„Pokud by se ukázalo, že není naplňována koaliční smlouva a nemůžeme jmenovat své ministry, tak bychom na to museli reagovat. Ale jak jsem v pátek mluvil s kolegy z vedení, počkat do úterka je pro ně akceptovatelné,“ sdělil s tím, že on sám zná odpovědi všech ministrů na otázku, zda by podali případně demisi. „Pokud k té situaci dojde, tak k ní dojde a soc. dem. ji vyřeší,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…