Mluvčí vlády končí, Nečas vybírá nástupce

27.01.2012 19:16

EXKLUZIVNĚ Českou vládu čeká v nejbližší době další změna. Tentokrát se ale netýká ministerského postu. Po roce a čtvrt odchází z funkce mluvčího kabinetu Jan Osúch. Dohodl se na tom před měsícem s premiérem Petrem Nečasem. Ten nyní vybírá nástupce.

Mluvčí vlády končí, Nečas vybírá nástupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Osúch

„Mohu potvrdit, že jsem se s panem premiérem okolo Vánoc dohodl na ukončení svého působení ve funkci mluvčího. Je to práce, která mne nesmírně bavila. Vzhledem k tomu, že v brzké době plánuji rodinu a funkce mluvčího by šla jen těžko skloubit s rodinným životem tak, jak bych si přál, požádal jsem pana premiéra o ukončení mého působení na Úřadu vlády,“ řekl na dotaz ParlamentnímListům.cz Osúch s tím, že předpokládal, že se podaří výměnu udržet pod pokličkou ještě o něco déle. „I měsíc je ale poměrně úspěch,“ dodal s úsměvem.

„Věřím, že jsem v takto exponované funkci odváděl dobrou práci. Ze slov pana premiéra mám takový dojem. Působit v týmu jeho nejbližších spolupracovníků pro mne bylo velkou ctí,“  dodal Osúch, s tím, že po letech strávených v politické novinařině a funkci mluvčího vidí dále svou budoucnost spíše v komerční sféře.

Premiér Nečas odchod mluvčího Parlamentním listům potvrdil. „Pan Osúch zůstává mým mluvčím až do definitivního výběru vhodného nástupce,“ napsal v SMS zprávě ParlamentnímListům.cz ministerský předseda. Podle Osúcha se s Nečasem na konci roku dohodli na zhruba tříměsíčním prostoru pro nalezení nástupce.

Jan Osúch působí v roli mluvčího koaličního kabinetu od prosince 2010. Předtím pracoval jako politický zpravodaj České televize a editor portálu Novinky.cz.

reklama

autor: Marek Bláha

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…