Petříček ven? Babiš čelil slovům muže od Nečase. PL mají výsledek

05.06.2020 14:59

Bývalý poradce tehdejšího premiéra Nečase a nyní komentátor webu Forum24 Jiří Sezemský přišel se spekulací, že Andrej Babiš hodlá vyměnit ministry Petříčka a Zaorálka, ale šéf ČSSD Hamáček záměr blokuje. Podle premiéra jde o nesmysl.

Petříček ven? Babiš čelil slovům muže od Nečase. PL mají výsledek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

„Tlak Vojtěcha Filipa na odvolání ministra zahraničí Tomáše Petříčka vypadá jen jako laciné gesto před volebním sjezdem KSČM. Jedná se ale o širší partii se zájmy Hradu v pozadí. Premiér Babiš proto uvažuje o rekonstrukci vlády, kterou nabídl Janu Hamáčkovi. Zatím neúspěšně,“ uvádí Jiří Sezemský v článku na webu Pavla Šafra.

Jak to je? Je konec dvou sociálnědemokratických ministrů na obzoru? ParlamentníListy.cz se zeptaly přímo předsedy vlády Andreje Babiše, jehož odpověď byla jednoznačná. „Není to pravda,“ sdělil nám premiér.

Kritika ministra zahraničí Tomáše Petříčka ze strany KSČM, která toleruje Babišovu vládu, je dlouhodobá. Podle šéfa strany Vojtěcha Filipa neslouží Petříček českým národním zájmům a měl by skončit.

Ministra zahraničí nedávno kritizoval i prezident Miloš Zeman, který uvedl, že Petříček nedodržel slib, který mu dal, že se tzv. odstřihne od kontroverzního bývalého europoslance Miroslava Pocheho. Ministrem se původně měl stát přímo Poche, ale jeho jmenování prezident důrazně odmítl. ČSSD následně nabídla právě Petříčka, který dříve pracoval jako Pocheho asistent v Evropském parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…