Rusnokovu vládu chtějí podpořit i sociální demokraté z Liberecka

25.07.2013 13:40

Definitivní jasno, kdo bude hlasovat pro Rusnokovu vládu a kdo ne, bude jasné až za necelé dva týdny. Nyní mají předsedové stran zřejmě plné hlavy starostí o tom, jak se rozhodnout. Jasno není ani u sociálních demokratů. Poté, co vyšlo najevo, že by podporu vládě Jiřího Rusnoka možná dali členové z Jihočeského a Ústeckého kraje, vrásky na čele asi přidělá předsedovi ČSSD i Liberecký kraj.

Rusnokovu vládu chtějí podpořit i sociální demokraté z Liberecka
Foto: Redakce
Popisek: Robert Dušek

"Předsednictvo Krajského výkonného výboru ČSSD Libereckého kraje se usneslo na doporučení hlasovat pro Rusnokovu vládu," řekl ParlamentnímListům.cz předseda krajské organizace ČSSD  Robert Dušek. 

Jak dodal, probíhá na toto téma nyní diskuse a zatím nejde prý vše brát za konečnou věc. "Na republikovém předsednictvu o tom budeme jednat 6. srpna, tam by měl padnout definitivní verdikt o tom, jak budeme v Poslanecké sněmovně hlasovat," uvedl ještě Dušek.

Podobný postoj v minulých dnech prosákl na veřejnost i z jiných krajů. O tom, jaká je situace v těch, o kterých se informace ven nedostaly, tak lze pouze spekulovat.

Jisté je jedno, předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nadále věří, že mu prezident Miloš Zeman dá šanci sestavit vládu, pokud kabinet Jiřího Rusnoka nezíská důvěru sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…