Skoro dva a půl milionu pro Nagyovou. Úřad vlády zveřejnil dlouho tajené částky

03.08.2013 6:58

Z informací o platech úředníků Úřadu vlády vyplývá, že Jana Nagyová brala zhruba dvakrát tolik, co jiní úředníci ve stejném postavení. Z včera zveřejněných údajů je zřejmé, že přítelkyně expremiéra dostala například jen na odměnách za tři roky 2 465 000 korun. Úřad vlády z důvodu transparentnosti zveřejnil platy na Úřadu vlády z doby Nečasova působení ve funkci premiéra.

Skoro dva a půl milionu pro Nagyovou. Úřad vlády zveřejnil dlouho tajené částky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Z informací o platech, které byly včera zveřejněny, vyplývá, že Petr Nečas finančně štědře odměňoval svou přítelkyni a zároveň šéfku kabinetu Janu Nagyovou. Deník MF Dnes přitom zdůrazňuje, že zástupci SPOZ, kteří prý nyní Úřad vlády řídí, rádi tyto informace poskytli veřejnosti.

Jana Nagyová za tři roky, kdy dělala Nečasovi šéfku kabinetu, získala na odměnách 2 465 000 korun. Její základní plat byl prý v letech 2011 a 2012 zhruba 83 190 korun. Deník uvádí, že takový příjem nijak zvlášť nevybočuje z poměrů v podobných funkcích ve státní správě.

Ale práci Jany Nagyové Petr Nečas oceňoval přece jenom podstatněji. Další osoby ve funkci ředitele sekce na Úřadu vlády měly o dvacet tisíc menší plat a odměny něco málo nad sto tisíc ročně.

Současný vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin na otázku MF Dnes uvedl, že jeho plat mu byl podle tabulek navržen ve výši 91 780 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…