V pondělí bude vláda schvalovat návrh Státního závěrečného účtu za rok 2018

28.04.2019 20:20

Ministerstvo financí plánuje loňský přebytek státního rozpočtu 2,9 miliardy korun využít na snížení vydaných státních dluhopisů o 1,6 miliardy korun a na zvýšení stavu na účtech státních finančních aktiv o 1,3 miliardy korun. Vyplývá to z návrhu Státního závěrečného účtu za rok 2018, který má ČTK k dispozici. Materiál v pondělí projedná vláda. Schválený rozpočet na loňský rok počítal se schodkem 50 miliard korun.

V pondělí bude vláda schvalovat návrh Státního závěrečného účtu za rok 2018
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelné interpelace na premiéra a jeho ministry. Den před velikonočními svátky byla poslanecká i vládní účast prachbídná

Dokument, který shrnuje hospodaření státu, kabinet schvaluje každoročně a následně jej předkládá Poslanecké sněmovně ke schválení.

Materiál zahrnuje také přehled ekonomického vývoje České republiky včetně vývoje souhrnu veřejných rozpočtů a vládního dluhu, souhrnné údaje o výsledcích rozpočtového hospodaření dalších složek veřejných rozpočtů, přehled o státních finančních aktivech a pasivech a o státních zárukách a přehled o stavech fondů organizačních složek státu.

Kromě toho kabinet projedná zprávu o vývoji státního rozpočtu v prvním čtvrtletí letošního roku. Rozpočet ke konci března skončil ve schodku 9,2 miliardy korun. Na celý letošní rok je rozpočet schválen s deficitem 40 miliard korun.

Celkové příjmy rozpočtu ke konci března stouply meziročně o 18,6 miliardy korun na 364,3 miliardy korun. Celkové výdaje stouply o 44,1 miliardy na 373,6 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…