V pondělí bude vláda schvalovat návrh Státního závěrečného účtu za rok 2018

28.04.2019 20:20

Ministerstvo financí plánuje loňský přebytek státního rozpočtu 2,9 miliardy korun využít na snížení vydaných státních dluhopisů o 1,6 miliardy korun a na zvýšení stavu na účtech státních finančních aktiv o 1,3 miliardy korun. Vyplývá to z návrhu Státního závěrečného účtu za rok 2018, který má ČTK k dispozici. Materiál v pondělí projedná vláda. Schválený rozpočet na loňský rok počítal se schodkem 50 miliard korun.

V pondělí bude vláda schvalovat návrh Státního závěrečného účtu za rok 2018
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelné interpelace na premiéra a jeho ministry. Den před velikonočními svátky byla poslanecká i vládní účast prachbídná

Dokument, který shrnuje hospodaření státu, kabinet schvaluje každoročně a následně jej předkládá Poslanecké sněmovně ke schválení.

Materiál zahrnuje také přehled ekonomického vývoje České republiky včetně vývoje souhrnu veřejných rozpočtů a vládního dluhu, souhrnné údaje o výsledcích rozpočtového hospodaření dalších složek veřejných rozpočtů, přehled o státních finančních aktivech a pasivech a o státních zárukách a přehled o stavech fondů organizačních složek státu.

Kromě toho kabinet projedná zprávu o vývoji státního rozpočtu v prvním čtvrtletí letošního roku. Rozpočet ke konci března skončil ve schodku 9,2 miliardy korun. Na celý letošní rok je rozpočet schválen s deficitem 40 miliard korun.

Celkové příjmy rozpočtu ke konci března stouply meziročně o 18,6 miliardy korun na 364,3 miliardy korun. Celkové výdaje stouply o 44,1 miliardy na 373,6 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…