Vláda odvolala Julínka z dozorčí rady VZP, má za něj i náhradu

31.07.2013 15:35

Vláda odvolala z dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Tomáše Julínka, bývalého ministra zdravotnictví za ODS. Novou členkou rady se stane šéfka kabinetu ministra práce a sociálních věcí Luisa Petráková. Kabinet řídila i za Ludmily Müllerové.

Vláda odvolala Julínka z dozorčí rady VZP, má za něj i náhradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Julínek, bývalý ministr zdravotnictví

"Jednalo se o tom, aby MPSV, které má svého zástupce v této radě, tam mělo člověka, který jej reprezentuje. Byl vyměněn pan Julínek, který podle mého názoru nereprezentuje žádnou státní instituci, za šéfovou sekretariátu pana ministra. To považuju za logický krok," řekl premiér Jiří Rusnok.

"Z hlediska vzdělání a vztahu ke zdravotnictví a sociální problematice nemám nic proti jmenování paní Petrákové. Doporučení od mé předchůdkyně paní Müllerové jsem nijak nepřehodnotil," řekl České pozici ministr František Koníček.

V třináctičlenné dozorčí radě největší zdravotní pojišťovny jmenuje vláda zástupce za resorty zdravotnictví, práce a sociálních věcí a financí. Zbylé členy volí Poslanecká sněmovna.

Luisa Petráková před nástupem na ministerstvo vedla ekonomický úsek nemocnice v Jablonci nad Nisou a byla poradkyní exministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09). Zkušenosti má i ze soukromých firem. 

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…