Vláda se bude zabývat zelenou naftou nebo platy na úřadech práce

27.11.2013 6:33

Vláda v demisi se bude dnes zabývat sporným návrhem na zachování daňového zvýhodnění nafty pro zemědělce, které má skončit k začátku příštího roku. Díky prodloužení by měli farmáři na vratce spotřební daně získat zpět podobně jako letos 1,4 miliardy korun ročně. Zásadní námitky k návrhu mají tři ministerstva.

Vláda se bude zabývat zelenou naftou nebo platy na úřadech práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rusnokova vláda ve sněmovně

Ministři projednají návrh na zvýšení platů pracovníků úřadů práce, správy sociálního zabezpečení a inspekce práce. Na programu je také návrh Ministerstva spravedlnosti, který má navzdory amnestii zachovat počty příslušníků Vězeňské služby a zvýšit jejich platy.

Vláda by měla rozhodnout, jak se bude určovat srovnatelné nájemné obvyklé v daném místě. Materiál je předkládán jako prováděcí předpis k novému občanskému zákoníku.

Na pořadu kabinetu je projekt Česká stopa, který má za 100 milionů korun propagovat Českou republiku při olympijských hrách v Soči. V rámci kampaně vznikne v Soči Český dům.

Ministři dostanou novou koncepci vojenského dopravního a vrtulníkového letectva. Ministerstvo obrany se chystá vyřadit zastaralá ruská letadla Jak-40 a místo nich koupit nový Airbus A-319. Zároveň chce nahradit sovětské bojové vrtulníky a polské helikoptéry Sokol víceúčelovým typem vrtulníku.

Expo 2020

Vláda má rozhodnout o tom, jakou zemi podpoří v kandidatuře na pořádání světové výstavy Expo 2020. Kandidáty jsou turecký Izmir, Dubaj ve Spojených arabských emirátech, ruský Jekatěrinburg a brazilské Sao Paulo. Podle dostupných informací diplomacie navrhuje podpořit světovou výstavu v Turecku.

Kabinet bude jednat i o zrušení smlouvy mezi někdejší ČSSR a Sovětským svazem, na jejímž základě Československo poskytlo Sovětům pozemky pro vybudování součástí obchodních zastoupení. Nyní na těchto pozemcích sídlí ruské soukromé firmy, které Česku neplatí nájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…