Astroložka: Problémy Francie budou zřejmě dál pokračovat. Nevyhnou se ani USA a Rusku

11.01.2015 9:47

REVUE Astroložka Eva Prokešová ihned poté, co se světem rozletěla zpráva o teroristickém útoku na redakci satirického magazínu v Paříži, zpracovala horoskop Francie. A jak z něj vyčetla, Francii vůbec nečeká prý lehké období. Spíš naopak. Podobně na tom prý budou ale i jiné země, včetně té naší.

Astroložka: Problémy Francie budou zřejmě dál pokračovat. Nevyhnou se ani USA a Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Astroložka Eva Prokešová

„Horoskop Francie je už od loňského roku hodně, hodně zatížený, střílení v kancelářích francouzského satirického magazínu Charlie Hebdo je svým způsobem obrazem nebo také ventilem této situace. Je toho tolik, klíčové prvky horoskopu ukazují, že to někde muselo prasknout,“ uvedla Prokešová, která se zabývá i horoskopy jednotlivých zemí, na svém profilu na Facebooku.  

I ve světě prý proces změn vrcholí

Jako astroložka se na přelomu roku však soustředila i na to, jaký bude rok 2015 celkově pro svět – z pohledu politiky, ekonomiky. „Rok 2015 je rokem, kdy budou vrcholit změny ve světě. Změny hluboké, v celkovém uspořádání, v ekonomickém nastavení, v rozložení moci. Ty, které už běží posledních pár let. Kdybych měla tipovat nejdynamičtější období roku, tipovala bych jaro – únor, březen, duben. Hlavní světoví hráči se tam budou posunovat do nových rolí, od toho se bude odvíjet další dění,“ uvedla Prokešová.

Podle ní až v následujících letech se poté bude tento nastartovaný proces postupně zklidňovat. I když prý ještě sem tam přeskočí jiskra a vzedmou se emoce kolem nějaké kauzy. „Ještě pár let se budeme muset smířit s hubenějšími roky. Ale celkově si myslím, že to opravdu intenzivní a náročné budeme mít rokem 2015 pomalu za sebou,“ domnívá se astroložka, která je též absolventkou Fakulty mezinárodních vztahů na VŠE a v minulosti pracovala v reklamě a marketingu mezinárodních firem.

Přerozdělení karet hlavních hráčů?

Ta i v minulosti pro ParlamentníListy.cz uvedla, že podle jejího názoru horoskop Ruska ukazuje, že tuto zemi čeká v brzku řada skvělých let. Je prý proto zajímavé sledovat reakce na toto tvrzení.

„V roce 2012, kdy jsem to poprvé někde napsala, nikdo nechápal. V průběhu roku 2014, kdy si Rusko trouflo na Krym, to občas někomu přišlo představitelné. A právě teď, pod dojmem zpráv, které chodí z Ruska, to zrovna nikdo není ochoten připustit. Prosím nekamenujte mne, není to můj osobní názor, nechci to tak, prostě se jenom snažím číst horoskop státu. V něm, pokud to správně vnímám, od letošního jara začne dál sílit pozice Ruska. Rusko bude moci být oprávněně troufalé. Bude si moci klást požadavky. A bude mít i velkopanské způsoby. Vydrží mu to nějaké tři čtyři roky, ne-li víc. To je docela dlouhá doba,“ předvídá Eva Prokešová.

Ovšem varuje, že ještě v prvním roce svého vzestupu bude mít Rusko problémy zejména na domácí půdě – s obyvatelstvem, možná potravinami a úrodou, s cenou nemovitostí a zřejmě i surovin, což je důležitější. Vedle toho též s penězi, kvůli kurzu rublu a bankovnímu systému. „Jeho hrdost a víra v sebe sama ovšem převáží. Rusko se bude opírat o své přesvědčovací schopnosti, klidně poněkud demagogické. Využije svého umění zákulisních politických her. Bude postupovat ze silné vyjednávací pozice a v partnerství bude moci určovat tón,“ uvádí dál Prokešová.

Je si vědoma toho, že její prognóza však nyní tak pozitivně nevypadá, protože zhruba od dubna 2014 až do února 2015 je pozice (prý i podle hvězd) Ruska oslabena. Zmiňuje i proč – kvůli sankcím, kvůli klesajícím cenám ropy, kvůli panice v bankovním sektoru. Jarem se podle Evy Prokešové však prý karta pro Ruskou federaci obrátí. Její oslabení se překlopí v sílu, suverenitu a touhu všem ukázat.

Rána za ranou pro Spojené státy? Postavení hvězdy to prý potvrzuje

Podle Prokešové je zajímavé však uvést i horoskop Spojených států. Ty dostávají od roku 2008 ránu za ranou. „Je přitom vidět, že výchozí horoskop, tedy USA jako stát, je opravdu silný. Protože tohle by položilo i opravdu silného jedince. Nicméně právě teď situace vypadá nadějně. Dokládají to i čísla – ekonomika USA rostla na podzim nejrychleji za posledních jedenáct let. Dolar je aktuálně nejsilnější za posledních devět let. Myslím si, že tato naděje však pohasne na jaře roku 2015, tedy v době, kdy na síle začne nabírat Rusko. I proto bude rok 2015 ve Spojených státech ve znamení potíží. Protože mimo jiné USA nebudou souhlasit s vývojem ve světě. Pokud něco podniknou, nebude to z pozice silného hráče, ale spíš trochu zoufalé, obranářské gesto. Spojené státy jako stát budou cítit, že v mnoha ohledech nestíhají, dění kolem je přesahuje,“ domnívá se Prokešová.

Kromě toho se podle ní v roce 2015 přihlásí v Americe též peníze jako intenzivní téma k řešení. A od nich se postavení státu silně odvíjí. „Tedy alespoň v případě USA, jak ukazuje jejich horoskop. Spojené státy budou muset začít šetřit. A své peníze systémově řešit. Jak to bude v reálu vypadat, uvidíme. Myslím, že krizové měsíce budou únor – březen a pak listopad, prosinec. Dolar bude mít problémy. Měla bych tendenci předpovídat, že bude ztrácet svoji hodnotu a bude ji muset obhájit, dokázat. A že nebude, kde brát. V roce 2016, když ne dříve, se to následně promítne do fungování státního rozpočtu. A to i přesto, že současný vývoj ukazuje přesný opak, dolar vůči rublu i euru posiluje,“ uvádí ve své zveřejněné předpovědi astroložka Eva Prokešová.

Téma k řešení? V USA jednoznačně peníze

A tak, jak dále uvedla i na svém profilu na sociální síti Prokešová, bude rok 2016 v USA, stejně jako v Rusku, rokem nové etapy vývoje pro příštích dvacet až dvacet pět let. „Horoskopy obou těchto velmocí do sebe přitom zapadají jako puzzle. Spojené státy budou opravdu muset začít řešit své peníze. Ono je to už pár let zřejmé, že finance jsou problém, ale USA to zatím vždycky nějak uhrály. Odteď budou peníze po mnoho dalších let vůdčím tématem spousty dění a rozhodování v USA. Rok 2015 je v tomto ohledu určitým předskokanem. A proč to tak zdůrazňuji: když jedna etapa vývoje začíná, jiná tím pádem končí? Spojeným státům končí etapa vývoje, kterou odstartoval útok na Dvojčata. V té řešily svoji pozici, své ohrožení, snahu o kontrolu ve světě. Tato kapitola je u konce. Teď už to bude hlavně o penězích,“ říká Eva Prokešová.

Mocní tohoto světa

Podle této astroložky je při tom zajímavé i to, co odhalují hvězdy o představitelích velmocí.

A tak prý zatímco Rusko v roce 2015 v mnoha ohledech rozkvete, Vladimiru Putinovi po patnácti letech jeho zářné kariéry začne docházet dech. „Nastoupí krize a vyčerpání jako daň za předchozí úspěch. Bude mít pocit, že není v jeho silách, aby bylo po jeho. Bude toho na něj víc, než zvládne. Budou ho dobíhat silnější a rafinovanější. Může to odnést i zdravotně. Zhruba na stejně dlouho, jako trval jeho předchozí úspěch. Pokud něčeho dosáhne, pak jedině za cenu obrovského sebezapření,“ vyčetla v horoskopu Ruska Eva Prokešová.

Doplnila ho pak i informacemi spojenými s USA. „Na druhé straně, ve Spojených státech bude rok 2015 zatěžkávací zkouškou. Další z mnoha. Ano, Barack Obama to nebude mít lehké, ale zdá se mi, že si najde svoji cestu. Rychle se zorientuje v situaci. Stane se samostatnějším. Bude pružně reagovat na změny. Bude přicházet s kreativními řešeními. A když bude v nouzi, okouzlí svým politickým šarmem,“ uzavřela toto srovnání Prokešová.

V březnu se prý i České republiky něco dotkne...  

Naznačila pak i to, jak by se výše popsané dění mohlo dotknout České republiky a občanů.

„Na nebi se 17. března 2015 naposledy sepne kvadratura mezi Uranem a Plutem, která nás provází od roku 2012 a která souvisí se změnou starých dobrých pořádků. Časově se to nápadně shoduje s děním v USA i v Rusku. A protože, co je na nebi, to je pro všechny, dotkne se nás to třeba alespoň podobou článků v médiích a obavami, které se ale nenaplní. Na druhou stranu je to vrchol a zároveň konec procesu. Ovšem kromě toho čekám v březnu finanční zachvění přímo v horoskopu ČR. V tomto ohledu se nás cosi dotkne přímo. Kromě toho však horoskop České republiky v roce 2015 ukazuje i hodně dobrého. Například to, že si najdeme svoji vlastní, nezávislou cestu,“ uzavřela Eva Prokešová to, co vidí v budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…