Doktor Macek se směje Bémovi: Vždyť to o vás věděli všichni a už dlouho

22.03.2012 14:51

Podle někdejšího místopředsedy ODS Miroslava Macka nás čekají zajímavé následující týdny. Alespoň v kauze odposlechů někdejšího pražského primátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška. Máme se prý připravit na všeobecnou ztrátu paměti zúčastněných.

Doktor Macek se směje Bémovi: Vždyť to o vás věděli všichni a už dlouho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

„Kdykoliv se píchne do vosího hnízda politiky a byznysu, můžete vsadit vše na to, že i ty průzračně čisté a logické informace budou nazvány ‚zpravodajskými hrami‘,“ vysvětluje Miroslav Macek.

Podle Macka přitom o tandemu Bém (Ďurica)  – Janoušek věděl už léta a léta i ten nejméně cvrlikající pražský vrabec. Macek k tomu na svém blogu píše, že si myslí, že tuto povedenou partu nesledovala jen BIS, ale i další bezpečnostní složky.

Podle Macka po zveřejnění odposlechů začíná hořká komedie

„Nevěřím tomu, že o všelijakých kšeftech a kšeftících nesbírala a nesesbírala informace nejen BIS, ale i policie,“ uvádí Miroslav Macek.

Nynější reakce zúčastněných podle Macka nabírají hořce úsměvný nádech. A to ať už u přímých účinkujících na nahrávce, na které se toho podle Miroslava Macka v příštích dnech ještě hodně sesype, tak reakce BIS ve smyslu: „Od nás nic nemohlo uniknout!“

Macka pobavilo i to jak reaguje Vít Bárta, který měl nahrávku k dispozici. U něj nakonec odposlechy skončily a podle Miroslava Macka netřeba příliš přemýšlet, jak: „Za peníze v Praze dům a ve Vídni dva.“ Šéf poslanců VV si ovšem zákonitě nic nepamatuje.


Soustředit bychom se měli na obsah odposlechů, ne na to, jak se dostaly na veřejnost

„Budou to zajímavé dny a rozhodně sledujte spíše to, co v těch odposleších je, než plané úvahy a spekulace, kdo je pořídil, kdo je prodal Bártovi, k čemu měly sloužit, atd,“ vzkazuje svým čtenářům Miroslav Macek.

Co se týká toho, jak byla nahrávka pořízena a dostala se do rukou milovníka nahrávacích pásek Bárty, je to podle Macka jasné. „Stačí kouknout na aktéry. A připomenout si starý dobrý politický bonmot: Vědění je moc. Zvláště, když na někoho moc víte.“

V duchu tohoto bonmotu je pak zajímavá ještě jedna reakce, kterou můžeme podle Miroslava Macka očekávat. „Tehdejší premiér Topolánek, který jistě měl svodku z odposlechů ‚kmotrů‘ v rukou a neučinil nic, si buďto též nebude nic pamatovat, nebo to odbyde nějakou nejapnou sprosťárnou,“ uzavírá Macek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…