Doktor Macek se vysmál knížeti, Hanákové, kulturní frontě... A novému ministrovi?

18.02.2013 10:51

Doktor Miroslav Macek se vysmál tanečkům kolem ministerstva kultury. Karel Schwarzenberg sice podpořil Alenu Hanákovou, ale Macek umělce utěšuje, že nakonec se ten jejich Mathé ministrem přece jen stane. A týdeník Respekt dává najevo, že by mu tato změna udělala velkou radost.

Doktor Macek se vysmál knížeti, Hanákové, kulturní frontě... A novému ministrovi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Macek připomíná, že pražská kulturní fronta demonstruje proti ministryni kultury a hází po jejím úřadě jogurty. Táž kulturní fronta pevně stojí za Karlem Schwarzenbergem, nosí jeho placky a podepisuje všemožné petice, zpochybňující výsledky prezidentských voleb. Nejsměšnější na tom všem je, že milovaný kníže nesnášenou ministryni podržel, a řekl, že k ní nemá výhrady.

A aby to bylo úplně zamotané, tak ještě předtím její křeslo nabízel bývalému televiznímu řediteli Mathému, který to však vykecal moc brzo, takže se i nepopulární ministryně musela ozvat, aby si zachovala alespoň náznak důstojnosti. „Ale nakonec ten Mathé tím ministrem bude, vždyť jsme v Česku,“ směje se Macek.

Předestřený vývoj by velmi potěšil týdeník Respekt, který komické události minulého čtvrtka označil za zahozenou šanci mít schopného šéfa ministerstva kultury. „Mathé má řadu předpokladů pro to, aby byl po dlouhých letech ministrem, který ve funkci obstojí,“ píše novinář týdeníku Jan H. Vitvar. Úřad ovládaný podivnými náměstky prý může zvládnout jen někdo, kdo má bohaté zkušenosti s řízením podobně nepřehledných veřejných institucí.

Navíc prý má nepochybné renomé a charisma, které mu může závidět premiér, i šéf státní kasy. „A prostředí české kultury zná tak dobře, že by nikdy nemohlo dojít k tak absurdním situacím jako při loňské tragikomedii s odvoláním šéfa Národního divadla,“ uzavírá Vitvar. Navíc by se prý protestující umělci nemuseli před svým kolegou cítit jako obtížný hmyz, jako je tomu nyní. 

Co napsal doktor Macek?

Pražská kulturní fronta demonstruje proti ministryni kultury Aleně Hanákové a pevně stojí za Karlem Schwarzenbergem, který k její práci nemá výhrady.
Ale nakonec ten Mathé tím ministrem bude, vždyť jsme v Česku…

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…