Kvůli zmizelým statisícům udobřoval rozezlené věřící sám biskup

09.12.2012 21:02

Na nedělní bohoslužbu v Černošíně na Tachovsku přijel i plzeňský biskup František Radkovský, aby si udobřil zdejší rozezlené farníky. Ti jsou rozčarovaní od doby, kdy chtěli za své příspěvky nechat vymalovat kostel, ale místo toho je farář Jiří Hájek odbyl s tím, že si biskupství za peníze z kostelní sbírky nakoupilo pozemky.

Kvůli zmizelým statisícům udobřoval rozezlené věřící sám biskup
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do kostela, ilustrační foto.

Radkovský prohlásil, že jde o nedorozumění a interiér kostela slíbil opravit. „Hned po neděli sem pošlu stavebního technika. Nejprve bude nutné zdi vysušit, aby se nová malba neloupala. To může trvat třeba i rok nebo dva,“ citují Novinky.cz Radkovského, který farníky ujistil, že stovky tisíc korun, kterými přispěli na zvelebení kostela, nikdo nezpronevěřil. Navíc dodal, že pokud peníze nebudou na úpravy interiéru stačit, pak je jejich starostí sehnat další peníze.

Podle biskupství neexistovala žádná dohoda s farníky, že by peníze měly jít na opravu kostela. Pozemky nakoupili údajně proto, aby se v budoucnu zhodnotily a mohla z nich farnost v Černošíně mít užitek.

Špatná komunikace

Celý problém vidí biskup Radkovský ve špatné komunikaci mezi věřícími a farářem. Biskupství podle něj pozemky skutečně nakoupilo, ale za finance utržené z prodeje objektu zdejší fary. „Už se teď nevracejme k tomu, co kdo řekl a jak co bylo pochopeno. Dívejme se do budoucna. Myslím, že jsme se dohodli,“ řekl biskup a Hájka z Černošína stáhl.

Finančně přispět na opravu vnitřku kostela je připraven i starosta Černošína Jan Grigar (SNK ED). Tedy pouze pokud církev dodrží to, co v neděli na bohoslužbě zaznělo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…