Nečas chce zamést kauzu CASA pod koberec, myslí si Jarolím

27.06.2012 14:29

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím ostře kritizuje odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, které podle něj povede jen k tomu, že se důležité kauzy přestanou vyšetřovat.

Nečas chce zamést kauzu CASA pod koberec, myslí si Jarolím
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

„Odvolání ministra Pospíšila považuji za tendenční a manipulující krok, který má přispět k nevyřešení kauzy CASA a dalších korupčních kauz šetřených orgány činnými v trestním řízení. Dlouhodobě volám po odvolání ministra Pospíšila, nicméně v „předvečer“ jmenování nového vrchního státního zástupce a v souvislosti s extrémní aktivitou státních orgánů, vzhledem ke korupčním kauzám vedoucím do politického spektra v posledních měsících, považuji tento krok premiéra Nečase za nešťastný a dost možná i manipulující,“ napsal Jarolím.

Důvody odvolání ministra jsou podle Jarolíma irelevantní a ukazují na možnost, že premiér Petr Nečas ustoupil tlaku lobbistických skupin. „Ustupování tlaku, který iniciují jak lobbistické skupiny stojící za tunelováním státního rozpočtu, tak politiků, jenž tuto činnost léta kryjí, podporují a mnohdy se na ní pravděpodobně i aktivně podílejí!“ upozorňuje Jarolím.

Podle něj je možné, že Pospíšilovo odvolání má odvést pozornost od zásadní otázky, zda koalice vydá Vlastu Parkanovou kvůli letounům CASA. Nový státní zástupce by například mohl umožnit, aby se kauza nevyšetřila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…