Nečas připustil: Po Drábkovi se Šiškou zbyla spousta problémů

27.02.2013 21:44

Za velmi závažnou má premiér Petr Nečas (ODS) nynější situaci na ministerstvu práce a sociálních věcí. Řekl to po dnešním jednání vlády s tím, že s ministryní Ludmilou Müllerovou (TOP 09) prý opakovaně jedná. Působení předcházejícího ministra Jaromíra Drábka (TOP 09) a jeho prvního náměstka Vladimíra Šišky podle Nečase zanechalo v resortu „obrovské množství problémů".

Nečas připustil: Po Drábkovi se Šiškou zbyla spousta problémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

I podle nastupujícího prezidenta Miloše Zemana zdědila Müllerová problémy na ministerstvu od Drábka, kritizoval hlavně sociální karty. „Já si především myslím, že sKarty jsou naprostý nesmysl. Ale to nejde ani tak za paní Müllerovou, jako za panem Drábkem," řekl novinářům Zeman při odchodu ze své kanceláře na pražských Hradčanech.

Podle Nečase se Müllerová bude muset „jednoznačně odříznout" od Drábka s Šiškou. V mnoha ohledech prý i personálně. „Mohu říci, že žádným jiným resortem se teď nezabývám tak intenzivně jako ministerstvem práce a sociálních věcí," poznamenal Nečas. Je podle něj skutečností, že za problémy nynější ministryně osobně nenese odpovědnost, nese nicméně odpovědnost za to, že nynější problémy budou řešeny a vyřešeny. „Víte, já dávám u každého ministra zhruba sto dnů hájení, protože to pokládám za gentlemanské. A pokud se nemýlím, paní Müllerová ještě těchto 100 dnů nevyčerpala," dodal Zeman.

„Pan premiér se asi řídí zásadou, že co se povedlo, je zásluhou premiéra, a co se nepovedlo, tak je vinou ministra," řekl v reakci Drábek. Připomněl, že Nečas se před několika týdny ve Sněmovně velmi pozitivně zmiňoval o tom, že se díky sociální reformě podařilo výrazně snížit náklady státu na výplatu dávek a zároveň snížit míru ohrožení chudobou. „To byl můj základní cíl, který jsem jako ministr měl. Zlepšit hospodaření státu a provést kroky tak, aby byly sociálně citlivé," dodal místopředseda TOP 09.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…