Okamura: Zvednout zadky. Mlčíte, mlčíte a ti nahoře z vás mají radost

27.03.2012 4:44

Korupčníci jako Gross, Palas a další si dál volně běhají, ačkoliv jim média spočítala, že si legálně nemohli vydělat na své majetky, zlobí se Tomio Okamura. Podle něj si za to můžeme sami tím, že mlčíme. Musíme prý zvednout zadky a něco dělat, řekl ParlamentnímListům.cz. On sám pak velmi vážně zvažuje kandidaturu do Senátu.

Okamura: Zvednout zadky. Mlčíte, mlčíte a ti nahoře z vás mají radost
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Tomia Okamuru nahrávky zveřejňované MfD, které dokladují, že měl byznysman Roman Janoušek nebývalý vliv na chod Prahy prostřednictvím primátora Pavla Béma, nepřekvapily. „Já jsem dlouhodobě hrubě nespokojen s politickou situací v České republice. Proto také vážně zvažuji, že budu letos kandidovat jako nezávislý do Senátu. Vážně to zvažuji, pozor na ta slova, aby to nebylo přeloženo, jako že určitě budu kandidovat,“ řekl Okamura pro ParlamentníListy.cz.

Země je rozkradená a s korupčníky se neděje nic

„Jde o to, že si myslím, že aby člověk měl vůbec možnost něco ovlivnit, měl by být aktivní, a to se týká nás všech. Naše země je ve fázi, kdy na jednu stranu je rozkradená a na druhou stranu s korupčníky se nedělá vůbec nic,“ popsal Okamura stav věcí.

„Běhají tady volně lidé, co si nakradli z našich veřejných peněz, a na druhou stranu se nám obyčejným lidem oznámí, že půjdeme v sedmdesáti do důchodu a zároveň máme jedno z nejvyšších DPH na světě,“ zlobí se podnikatel v cestovním ruchu.

Gross, Palas a další

„Korupčníci, ať je to Gross, ať je to Palas, nebo další zleva i zprava, u kterých média spočítala, že si nemohli na své majetky vydělat legální cestou, si tu běhají a nic se s nimi neděje. Tady zase z odposlechů slyšíme, jak se politici domlouvají s podnikateli na řízení institucí s miliardovými rozpočty, jako je Magistrát Hlavního města Prahy,“ kroutí Okamura hlavou.

„Tady se musí něco dělat,“ myslí si. „Proto já už řadu let chodím za poslanci, za senátory a snažím se je přemlouvat ohledně různých zákonů, které považuji za škodlivé pro veřejnost, aby je novelizovali či se postavili proti nim. Úspěchy to má samozřejmě střídavé. Snažím se psát blogy."

...a pak už nebylo nikoho, kdo by se mě zastal

„Zkrátka se snažím být aktivní. Ale hlavně si myslím, že všichni bychom měli být aktivní. Protože, jak se ukázalo, naše země se nestala zemí těch schopných nahoře, ale těch všehoschopných. Ale viníkem nejsou jen politici, protože oni jsou vzorkem naší společnosti. Viníkem je také ta takzvaná slušná mlčící většina,“ konstatoval Okamura. „Mlčíme, když vidíme bezpráví, mlčíme, když vidíme, že se dějí nepravosti, a pak se nestačíme divit, když to dosáhne bodu, kdy už to prakticky nemůžeme ovlivnit."

„Mimochodem, jistý pastor předválečného Německa řekl: Když si přišli pro komunisty, tak jsem mlčel. Když si přišli pro sociální demokraty, tak jsem mlčel. Když si přišli pro židy, tak jsem také mlčel. A když si nakonec přišli pro mě, tak už nebylo nikoho, kdo by se mě zastal,“ citoval Okamura.

„Všichni musíme být aktivnější, to je poučení z toho příběhu. Prostě když novináři spočítají, že Stanislav Gross si nemohl vydělat na svůj byt, tak to přeci nesmí skončit jenom jeho rezignací, ale ten politik musí vysvětlit, kde na to opravdu vzal,“ míní podnikatel.

Podle něj je tu v lidech už evidentní frustrace a vzniká kolotoč. „Podnikatelé si registrují firmy do zahraničí, aby tady nemuseli platit daně. No samozřejmě, nikomu se nechce platit daně do absolutně bezedné studně. Tady jen podotknu, že já v zahraničí nemám registrováno nic. Ale sám se těm podnikatelům nedivím, protože kdo by chtěl sypat peníze do kapes korupčníků a zlodějů. Vždyť to není normální, co se tady děje,“ dostává se Okamura do varu.

Musíme zvednout zadky

„Proto říkám, my všichni musíme být aktivnější. Média musí jít po zlodějnách a snažit se kultivovat toto prostředí. Obyčejní lidé by měli přestat mlčet. Ten, kdo má sílu kandidovat na jakékoliv úrovni, tak by do toho měl jít, abychom vytlačili nebo se alespoň pokusili vytlačit ty, se kterými nejsme spokojeni."

„Zkrátka všichni musíme zvednout zadky. A ten, kdo nemůže kandidovat, tak ať volá svým zastupitelům, ať jim píše, zastavuje je na ulici. Musíme vytvořit tlak a musíme to sledovat, jinak tou situací nepohneme. Prostě mlčící slušná většina je ten problém. Netečnost a laxnost umožnila těm nahoře, aby si dělali co chtěli,“ uzavřel Okamura pro ParlamentníListy.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…