Začínají mi vzkazovat, co na mě vědí, říká Fischer a směje se Bursíkovi

25.06.2012 7:57

Jan Fischer se vrací z Londýna do Prahy a začíná svůj boj o Hrad. Přiznává, že už v roce 2010 měl nabídky od některých politických stran, ale odmítl je. Nemá to prý zapotřebí. Dnes se musí smát obviněním, za jaké všechny firmy lobbuje. Kolikrát se prý jedná o firmy, které se navzájem nesnášejí. „Máte v tom trochu guláš,“ vzkazuje svým kritikům.

Začínají mi vzkazovat, co na mě vědí, říká Fischer a směje se Bursíkovi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentský kandidát Jan Fischer během setkání s občany

I když mu prý po odchodu ze Strakovy akademie mnozí, například Miroslav Kalousek, nabízeli politické angažmá, rozhodl se místo toho odejít pracovat do Londýna. Nyní zde svou misi končí a chce se naplno věnovat své kandidatuře na prezidenta republiky.

Fakt, že se nyní rozhodl vstoupit do politiky a kandidovat dokonce rovnou na prezidenta, prý mnozí politici považují za velkou opovážlivost. „Myslí si o mě, že jsem úplně jiný živočišný druh a že mezi ně nepatřím,“ soudí v rozhovoru pro časopis Týden. Když si prý politici uvědomili, že to skutečně myslí vážně a že mu to voliči podle průzkumů i věří, dostali strach. „A pak mi tedy začnou vzkazovat, co na mě všechno vědí a co na mě můžou vytáhnout. Případně na rodinu,“ vypráví v rozhovoru pro Týden.cz znechuceně. Konkrétní však být nechce.

Veřejně je však známo, že například bývalý předseda Zelených Martin Bursík prohlásil, že je mu z Fischera nevolno. Sám zdroj jeho somatických obtíží to ovšem nechce komentovat. „Já se se svými anatomickými pocity vůči panu Bursíkovi nebudu svěřovat. Já to nemám zapotřebí,“ říká.   

Nechápe však Bursíkovo obvinění, že je agentem firmy ČEZ. „Jednou je to ČEZ, jednou Czech Coal. Měli by si ty teorie dát dohromady. Vždyť Czech Coal se s ČEZ nemohl ani vidět. No nezlobte se, to je přeci guláš,“ rozčiluje se.

Poté podle něj přichází druhá fáze vzkazů, ve kterých mu politici nabízejí podmínky své podpory. „A říkají, jestliže je budete respektovat, tak se dohodneme. Ale mně to nestojí za to, abych se dohodl,“ ujišťuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…