Na Ukrajině měla selhat zbraň české společnosti STV Group

21.03.2022 13:26 | Ze sítí

Na sociální síti Twitter se objevila informace o selhání zbraně LGL-7 pravděpodobně dodané společností STV Group v rámci pomoci Ukrajině před invazí Ruské federace. Zprávu přinesl velmi sledovaný profil Ukraine Weapons Tracker.

Na Ukrajině měla selhat zbraň české společnosti STV Group
Foto: Twitter.com, UAWeapons
Popisek: Dva české granátomety STV Group LGL-7

„Podle ukrajinských stíhačů praskly dva české granátomety STV Group LGL-7 po pár výstřelech. V důsledku toho byli dva vojáci zraněni – uříznuté ucho a zlomená klíční kost," napsal zmíněný profil. Zprávu doprovodil několika fotografiemi.

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí
STV Group vzápětí reagovala prohlášením, které mají PL k dispozici.

„Předně bychom chtěli vyjádřit lítost nad touto událostí a popřát brzké uzdravení zraněným. Z fotografií není jasné, zda selhala zbraň samotná nebo náboj. Naše výrobky podléhají během výroby důkladné kontrole. Je to výrobek, který jsme již dodali řadě zákazníků a podobnou nehodu jsme nikdy nezaznamenali. Jakýkoli výrobek ale i přes uvedenou snahu může například vadou materiálu selhat. V tuto chvíli zjišťujeme prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví a twitterový účet, který tuto zprávu uveřejnil, více podrobností," upozornili zástupci společnosti.

Nešťastné selhání

Firma také uvedla, že teprve po získání faktů budou její specialisté schopni určit, co se vlastně stalo. Na základě těchto zjištění budou přijata odpovídající opatření. „Věříme, že se jedná o výjimečné a nešťastné selhání jednoho kusu výrobku," stojí v oficiální zprávě.

Skupina STV se od začátku ruské agrese na území Ukrajiny aktivně zapojuje v rámci pomoci jejím obráncům, a to nejen dodávkami zbraňových systémů, balistických vest a přileb ale také darem 50 000 dávek náhradní potravy od sesterské společnosti gusty.

K události se vyjádřil také člen výsadkového pluku v Chrudimi Ivo Zelinka. „Ta zbraň není a nebyla v Armádě ČR zavedena,“ upozornil na svém Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…