Podvozky Tatra budou sloužit slovenské armádě

30.03.2021 12:18

Podvozky Tatra T 815-7, které vyrábí kopřivnický podnik patřící do průmyslového holdingu CSG, jsou nově součástí samohybných houfnic Zuzana 2, které v dohledné době doplní výzbroj slovenské armády.

Podvozky Tatra budou sloužit slovenské armádě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terénní nákladní automobil Tatra

V současnosti probíhají vojskové zkoušky, které mají ověřit schopnosti Zuzany 2 v terénu a při brodění. V rámci druhé etapy pak budou houfnice podrobeny střeleckým zkouškám. 
 
Samohybná kolová houfnice je produktem slovenského obranného průmyslu. Základem je však podvozek Tatra. Světoznámé renomé si kopřivnické podvozky získaly především díky vynikající mobilitě v náročném terénu i při extrémních klimatických podmínkách.
 
Proces dodávek houfnic se v důsledku koronavirové pandemie několikrát měnil. Podle původního plánu měly být předány slovenským vojákům již v minulém roce. Dodávka prvních pěti kusů houfnic by nyní měla být realizována do 15.dubna.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…