Vojáci dostanou nové boty a přilby. Šlechtová posvětila nákup za miliardu

24.04.2018 16:47

Ministerstvo obrany pokračuje v nákupech. Šéfka resortu Karla Šlechtová v úterý schválila nákup balistických přileb a polní obuvi v celkové hodnotě přes miliardu korun. “Postupně pokračuji ve schvalování pro armádu důležitých akvizic,” uvedla ministryně, která dlouhodobě odmítá tvrzení některých médií, že zakázky blokuje a nynější obří zakázka její tvrzení podporuje.

Vojáci dostanou nové boty a přilby. Šlechtová posvětila nákup za miliardu
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

“Ministryně obrany Karla Šlechtová dnes po jednání svého kolegia rozhodla o uzavření smluv na dodávky balistických přileb a několika druhů vojenské polní obuvi v souhrnné hodnotě přes 1 miliardu korun,” sdělil PL Petr Sýkora z tiskového odboru ministerstva.

Kromě toho kolegium resortu pod vedením ministryně Šlechtové posvětilo rekonstrukci budovy Vojenského historického ústavu na pražském Vítkově. Nejvýhodnější nabídku ve výši bezmála 600 milionů korun předložil Metrostav.

“Postupně pokračuji ve schvalování pro armádu důležitých akvizic. Už při nástupu do funkce jsem si jako jednu z hlavních priorit stanovila zajištění výstroje a balistické ochrany pro vojáky. Smlouvy na přilby a polní obuv jsou konkrétním příkladem,” konstatovala Karla Šlechtová k nákupu přileb a vojenské polní obuvi.

Přilby vojákům a vojenským policistům v letech 2018 - 2020 dodá společnost STV Group, jejíž nabídka byla dle ministerstva nejvýhodnější. Armáda balistické přilby nakoupí celkem za 435 milionů s DPH. Oproti původním předpokladům výrazně ušetří. Dříve se totiž počítalo s tím, že jedna přilba vyjde na 20 tisíc korun. Konečná cena podle smlouvy bude zhruba 8 600 za kus.

Pokud jde o vojenskou obuv, té resort obrany na základě rozhodnutí Šlechtové nakoupí několik typů. Jedná se o zímní i lehké boty, obuv do pouště i boty pro výkonné letce. Hodnota této akvizice by neměla překročit sumu 600 milionů korun včetně DPH.

Ministryně obrany v minulosti kritizovala prázdné vojenské sklady a jako příklad uváděla, že velká část vojáků si pro nedostatek musí výstroj za vlastní peníze nakupovat v army shopech.

“Mezi mé hlavní cíle patří postarat se o vojáky. Ti musí mít odpovídající výstroj, moderní techniku a výzbroj. Na stojí všechno. Pro mě je důležité, aby vojáci měli vhodné podmínky, platovou jistotu a jistotu v rámci výsluh,” uvedla už dříve ministryně obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…