Vondrovo ministerstvo zadalo zakázku na montáž radiostanic za 28 milionů

04.08.2012 15:30

Ministerstvo obrany objednalo u firmy MEDTEC-VOP zakázku na montáž radiostanic a GPS přijímačů do obrněných vozidel Iveco. Hodnota zakázky činí více než 28 milionů korun.

Vondrovo ministerstvo zadalo zakázku na montáž radiostanic za 28 milionů
Foto: tan
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

Mluvčí ministerstva obrany Jany Zechmeisterové prohlásila, že společnost zvítězila v ve výběrovém řízení, protože podala cenově nejvýhodnější nabídku.

Obrněné vozy Iveco dostala česká armáda darem od USA v rámci programu, v němž Američané pomáhají vybavit spojenecká vojska. "Doručení tohoto zboží z USA trvalo téměř tři roky. Proto nemohla být zástavba uvedených zařízení provedena jako součást smlouvy uzavřené v roce 2009 se společností PRAGA-Export," dodala mluvčí ministerstva.
 
Hlavním předmětem smlouvy je tak montáž radiostanic a přijímačů signálu GPS. Radiostanice Falcon III využívají armády NATO. Vozidla jimi vybavená jsou plně kompatibilní s jednotkami ostatních koaličních spojenců.  
 
Navigační zařízení DAGR je specifické tím, že ho nelze rušit. "To znamená, že vláda USA jako provozovatel tohoto zařízení zabezpečí trvalý příjem signálu GPS," vysvětlila Zechmeisterová.
 
Darovaná vozidla Iveco jsou již využívána vojáky u jednotlivých útvarů. Jelikož neměla adekvátní vybavení, příslušníci armády museli situaci řešit používáním náhradní techniky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…