Předražené jízdenky stály Prahu miliardy, diví se primátor Svoboda

27.01.2012 21:58

Po odchodu ředitele pražského dopravního podniku Martina Dvořáka z funkce Praha kontroluje zvyklosti při uzavírání smluv a primátor Bohuslav Svoboda se nestačí divit. Podezření o pochybných zakázkách existovala už dřív, třeba o předražených jízdenkách pražské MHD prý však primátor neměl nejmenší tušení.

Předražené jízdenky stály Prahu miliardy, diví se primátor Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

„Necháváme si zpracovat analýzu, za jakých podmínek byly uzavírány veškeré smlouvy,“ uvedl pro server iHNed.cz primátor Bohuslav Svoboda (ODS), který čeká na podklady od policie, na jejichž základě by se město mohlo připojit k žalobě.

Sám Svoboda o některých nesrovnalostech vůbec nic netušil. „Jako občan Svoboda vnímám, že některé věci jsou pro mě zcela nepochopitelné. Nedovedl jsem si představit, že by mohly existovat,“ uvedl v souvislosti s předraženými jízdenkami na MHD. Jak díky analýze primátor zjistil, cena jízdenek je na trhu realizovatelná až za poloviční cenu.

„Je to sice rozdíl v haléřích, ale v tom množství jsou to milionové, a v těch letech miliardové položky. Dopravní podnik už nevýhodné smlouvy vypověděl a my budeme pokračovat dál, aby se taková věc neopakovala,“ zavázal se Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…