Bakalova společnost OKD šetří. Letos nebudou ani Hornické slavnosti

28.07.2013 17:44

Jediný producent černého uhlí v České republice, firma OKD, ruší Hornické slavnosti. Ty se každoročně pořádaly na Den horníků v Karviné a Stařiči na Frýdecko-Místecku. Firma své rozhodnutí vysvětlila nedostatkem peněz.

Bakalova společnost OKD šetří. Letos nebudou ani Hornické slavnosti
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Těžba hnědého uhlí

„Vzhledem k situaci na trzích se skutečně díváme na každou korunu. Především nám ale nepřijde vhodné pořádat slavnosti v takto náročné době, kdy jsme nuceni propouštět a požadujeme po všech zaměstnancích, aby se zapojili do úspor. K hezké tradici Hornických slavností, která je poděkováním horníkům za jejich náročnou práci, se chceme vrátit ihned poté, co se nám podaří vyřešit aktuální záležitosti a stabilizovat ekonomickou situaci. Pevně věřím, že se k tradici vrátíme již příští rok,“ řekl deníku Právo předseda představenstva Jan Fabián.

Firma, jejímž majoritním vlastníkem je miliardář Zdeněk Bakala, se přesto hodlá zúčastnit pietní akce za zahynulé horníky. Akce by se měla, jako každý rok, konat 5. září u sochy horníka, která stojí na Univerzitním náměstí v Karviné. "Společnost OKD tím chce jasně ukázat, že této iniciativy, která je mezi českými privátními firmami ojedinělá, se úsporná opatření nedotknou,“ dodává Fabián.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…