Hospodářská komora bude monitorovat, jak s vysátými podnikateli jednají banky

22.10.2020 14:01

Bankovní asociace vzala na vědomí požadavek Hospodářské komory na prodloužení splátkového moratoria. Banky prý při jednání s komorou deklarovaly, že jsou připravené upravit vzájemné vztahy se svými klienty, aby jim pomohly překlenout dočasné problémy a udržet jejich podnikání do doby, než se jejich situace zlepší. Hospodářská komora bude shromažďovat od firem podněty, nakolik banky tento příslib plní.

Hospodářská komora bude monitorovat, jak s vysátými podnikateli jednají banky
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí
Podle Hospodářské komory řada uzavřených podniků nebude moct splácet svoje úvěry, protože nemají žádný příjem. Banky proto komoře slíbily, že podnikatelé z řad OSVČ a firmy, kterým vláda uzavřela provozovny nebo omezila jejich podnikatelskou činnost, budou mít možnost upravit splátkové kalendáře nebo čerpat další prostředky na jejich provoz například za pomoci státních záruk.

Pomáhat jim v přehodnocení závazků budou poradci bankovních domů. Nezbytné ale bude, aby se na svou banku včas obrátili a svou situaci s nimi konzultovali.

Pokud se podnikatelé setkají s neopodstatněnou neochotou bankéřů jednat o změnách podmínek, budou mít možnost se obrátit se svým podnětem na Hospodářskou komoru. Na základě těchto podnětů bude s Bankovní asociací jednat o dalším postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…