Prodavačka z prodejny Pepco: „Ne, ne, ne, ne, to jsem nezažila. Těch peněz, co tu lidi utratí, to jsem nikdy nedržela v ruce!“

06.12.2020 4:50

ParlamentníListy.cz využily možnost rozhovoru s manželkou jednoho našeho spolupracovníka. Ta pracuje v hyper-levné prodejně Pepco na Praze 4 a podle svých slov se poslední dny po uvolnění prakticky všech opatření roztrhl se zákazníky pytel. Tržby, jaké prodejna dělá, prý ještě nikdo z osazenstva nezažil.

Prodavačka z prodejny Pepco: „Ne, ne, ne, ne, to jsem nezažila. Těch peněz, co tu lidi utratí, to jsem nikdy nedržela v ruce!“
Foto: Google Maps
Popisek: Prodejna Pepco v pražských Kunraticích

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí
„Víte co, když lidi nemají peníze, jdou tam, kde je to levné, to je jasné. Máme tady třeba hit, to je taková novinka, třídílná souprava pro miminka s Mickey Mousem, po tom se jenom zaprášilo, stejně tak ženy kupují rolákové šaty nebo svetry. Ceny? To máte šaty za 150 korun, svetry jsou drahé, ty u nás vyjdou na 250 korun," uvádí zmíněná, šestatřicetiletá žena.

Do prodejny Pepco nastoupila před několika lety, ještě předtím pracovala v Albertu. „Mě to tam nebavilo, lidi byli hodně vzteklí. Co jsem si vyslechla, když nešel například načíst kód zboží a musela jsem to ťukat ručně, to bylo hrozné, jako bych za to mohla já, odešla jsem," shrnuje.

Prodejny Pepco jsou po celé republice. Davy zákazníků, které do nich aktuálně proudí, jsou prý všude stejné. „Kdybych to řekla tak, že ani za minulé Vánoce jsem nezažila podobný nápor, určitě bych vám nelhala. Hodně lidí tady platí kartami, ale i hotovostí, tržby jsou obrovské, opravdu obrovské, nikdo z nás tolik peněz neviděl, přesně to ale říkat nesmím, to asi nevadí, ne?“ doplňuje s tím, že si mají čtenáři představit nákupní košík. „Tam by se vešla naše denní tržba, tak to nějak bude,“ přibližuje.

Zajímavou reportáž ve zmíněné souvislosti přinesla ve čtvrtek televize Prima. V den, kdy se houfně otevřely nejen hospody a restaurace, ale především obchody všeho druhu.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí
„Měli jsme trošku obavu, protože po sociálních sítích se začalo šířit, že vlastně lidé si berou dovolené a že dneska bude určitý útok na obchody, zatím to vypadá, že je to více než v normálních nebo v běžných dnech, ale není to nic úplně dramatického, hrajeme skutečně o následující dny a týdny,“ konstatoval ministr průmyslu a obchodu a rovněž ministr dopravy Karel Havlíček. Reportérka Primy byla tou dobou poblíž obchodního centra Zličín. „Zájem o nakupování byl veliký už od rána. Například v tomto obchodním domě na Zličíně je kapacita 1050 zákazníků. Celé dopoledne pravidelně webová aplikace hlásila, že do uzavření obchodu zbývá nějakých 300 míst,“ glosovala v přímém přenosu.

Totožná hlášení přicházela z celé republiky. Prodejny Pepco i přesto vynikaly. Důvodem jsou podle námi oslovené prodavačky právě nízké ceny a spokojenost zákazníků.

„Proč chodí lidi do LIDLu? Je to levné. My třeba nemáme na Louis Vuitton, to je jasné. Kupujeme tady, kupujeme v LIDLu. Oproti Albertu na Arkádách, kde jsem pracovala, se tady navíc potkáváte hlavně se ženami. I když jsou obrovské fronty, jako byly na jaře, tak se ty holky spolu baví, baví se i s námi. Popřejí nám hezké svátky a tak. Jsou rády, že si nakoupily, co chtěly, že sehnaly třeba pánské košile. Ty se hodně prodávají, stojí přes dvě stě korun, to jinde neseženete. Jestli si někdo ale myslí, že jde o aušus, tak to není. Osobně jsem měla násobně horší zkušenosti s Kenvelem a s prodejnami H&M. Odsud se nám oblečení rozsypalo po prvním vyprání, tam ať lidi nechodí, ať přijdou raději k nám, máme plné sklady, nemusí se bát,“ nabádá závěrem čtenáře PL. 

Uvedená slova by mohla působit jako marketingová poučka, ale tak to není. ParlamentníListy.cz navštívily zhruba dvacítku oficiálních profilů jednotlivých prodejen Pepco na Googlu. Všechny měly vysoké zákaznické hodnocení, ani jedna nešla pod čtyři hvězdičky z pěti možných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…