SPD navrhuje změnu u výše důchodů. Měly by růst, ale ne nepřizpůsobivým

23.11.2020 13:14

Programem hnutí SPD je nezvyšovat českým občanům a českým firmám daně a snažit se, aby lidem zůstávaly peníze, a stát jim je zbytečně nebral, pokud si je vydělají. „Zároveň také dlouhodobě chceme garantovat důstojný důchod pro lidi, kteří celý život pracovali a nyní mají nárok na důstojný život ve vyšším věku. Zároveň, a to podtrhuji, nechceme žádné další zvýšení věku odchodu do penze. Naši odpůrci říkají: Je to populismus a nejde to. Jde, a řeknu, kde vzít peníze,“ informuje předseda hnutí SPD Tomio Okamura na svém facebooku.

SPD navrhuje změnu u výše důchodů. Měly by růst, ale ne nepřizpůsobivým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Jako první navrhuje vzít peníze nadnárodním korporacím. „Z této země ročně odvádějí ven do zahraničí 300 miliard korun a nedaní u nás dividendy. Zatímco česká firma, když si vyplatí dividendy v České republice, tak je musí danit. Zvyšme těmto nadnárodním korporacím daň a zároveň snižme zdanění platů.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Přestaňme podporovat ze státního rozpočtu a financovat politické neziskové organizace pana Sorose, přestaňme zajišťovat životní úroveň nepřizpůsobivých lidí odmítajících práci štědrými dávkami, nekupujme zbytečně zahraniční zbraně, nedávejme dotace solárním baronům, dejme stop stav na růst nákladů na státní byrokracii a zrušme inkluzi ve školství. Najednou se nám začnou tvořit stamiliardové zdroje k realizaci programu SPD,“ navrhuje Okamura. 
 

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí
Hnutí SPD chce také pevně vázat růst starobních a invalidních důchodů na růst průměrné mzdy a garantovat ten nejnižší důchod ve výši minimální mzdy, což je dnes cca 14 tisíc korun (čistého) a až od této částky zásluhově. „Samozřejmě za podmínky odpracovaných let, takže se to nebude týkat žádných nepřizpůsobivých. Jen lidí, co si to skutečně odpracovali, nebo invalidů. Tento zákon z pera SPD již leží ve Sněmovně,“ zdůrazňuje Okamura a dodává: „Důchodcům nechceme posílat jednorázové žebračenky před volbami.“
 
Další peníze na zajištění důchodů chce získat podporou pracujících rodin s dětmi. „Podpora rodin s více dětmi je zároveň zásadním zajištěním budoucnosti důchodového systému na příštích dvacet let. Myslíme na budoucnost této země, a to je zásadní rozdíl proti ostatním. Druhým rozdílem je to, že nejsme svázáni se zahraničními korporacemi ani s globalistou Sorosem. Můžeme tedy hájit zájmy této země a jejich občanů a neohlížet se na zájmy těch, kteří chtějí tuto zemi ovládat a vytahovat z ní peníze,“ říká na závěr Okamura.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…